Ünlüce: "Hem Merkeze Hem Çifteler'e Kadın Eli Değecek!"

Miting havasında geçen açılışta Ayşe Ünlüce ve Ahmet Ataç, coşkuyla karşılandı.

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Çifteler'de partisinin Belediye Başkan adayının da kadın olmasına vurgu yaptı ve Çifteler'i bu anlamda çok önemsediklerini söyledi. Ünlüce;

"Bizler ilçelerimizin kalkınmasını istiyoruz. 10 Ocak’ta başlayan seçim sürecimiz sonrası Çifteler’e üçüncü kez geldim. Bu kez alanda daha çok kadınlarımızı görüyorum. Çifteler’de kadın adayımız Zehra Konakçı, Büyükşehir Belediyesi’nde benimle birlikte yürümeye hazır mısınız? Eskişehir’de hem merkeze hem Çifteler’imize kadın eli değecek. İlçelerimiz halkçı ve sosyal belediyecilikle tanışacak.” dedi.

Konuşmasına kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Tepebaşı Belediye başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Sevgili hanımlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüz hayırlı olsun. Kadınlar 1 gün değil 365 gün önemlidir. O nedenle 365 gün beraber olacağız. Bugün güzel bir topluluk var. Bence Çifteler işi bitirmiş. Geçen seçim küçük farkla seçimi kaçırdık, 5 sene böyle geçti. Bir 5 sene daha böyle geçmesin. Çünkü Çifteler en iyisine layık. Önümüzdeki 5 yıl için  ben inanıyorum, Eskişehir’de Ayşe başkanımız, Çifteler’de de Zehra Başkanımız seçilecek. Kadın eli değecek ve en iyi noktaya götürecekler. Seçim ofisimiz de Çifteler’e hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

CHP Çifteler Belediye Başkan Adayı Zehra Konakçı, Çifteler’in son 5 yıldır hizmetlerden mahrum kaldığını söyledi. Çifteler’in turizm, hayvancılık ve tarım konusunda çağın çok gerisinde kaldığını ifade eden Zehra Konakçı, “Göreve geldiğimiz gibi ilçemizin hak ettiği değeri alması için çalışacağız. İlçemizde sosyal hayat bitme noktasına geldi. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımız olacak olan Ayşe Ünlüce ile birlikte en güzel hizmetleri getirmeye hazırız. Çifteler parlayan yıldızımız olacak.” şeklinde konuştu.

Çifteler Seçim Ofisi açılışına CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Hatice Semerci, CHP Kadın Kolları Başkanı Fikriye Söğütlü ve çok sayıda Çiftelerli vatandaş katıldı.

Gürol Yer'den Başkan Kazım Kurt'a Çağrı Gürol Yer'den Başkan Kazım Kurt'a Çağrı

Doğançayir Açiliş 08.03 (1)

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile birlikte Seyitgazi Doğançayır Mahallesi’nde Doğançayır Nazım Hikmet Parkı, Belediye Hizmet Binası ve Eğitim Gönüllüleri Binası açılışına katıldı. Ünlüce ve Ataç’ı uzun kuyruklar oluşturan traktör ve araç konvoyu karşıladı.

Kent merkezinde olduğu kadar ilçelerde de çeşitli temaslarda bulunan Ayşe Ünlüce, son olarak Doğançayır Mahallesi’nde açılışa katıldı. Kırsalın önemine değinen ve kırsal nüfusun yaşam kalitesinin arttırılması gerektiğine dikkat çeken Ayşe Ünlüce, “Kırsal Kalkınma vizyonumuzla, kırsal ilçelerde yaşayan vatandaşların ekonomik, sosyal ve çevresel sürdürülebilirliğini sağlamayı hedefliyoruz. Bu vizyon; tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi, yerel ürünlerin değerlendirilmesi, kırsal turizmin teşvik edilmesi ve kırsal altyapının iyileştirilmesi üzerine kuruludur. Aynı zamanda, kırsal nüfusun yaşam kalitesini artırarak, kent-kırsal dengesinin sağlanması ve kente göçün önlenmesi amaçlanmaktadır. Bu yaklaşım, kırsal alanların ekonomik potansiyelinin harekete geçirilmesi ve kırsal yaşamın cazibesinin artırılması yönünde stratejik adımlar içerir.” dedi.

Doğançayırlılara seslenen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç;

“Buraya ne zaman gelsek çok samimi, içten, duygusal ve sevgiyle karşılanıyoruz. Hepiniz baş tacımızsınız.  Hepimiz her zaman Atatürk’ün yolunda olduk. Onun devrimlerini, laikliğini koruduk. Hepinize çok teşekkür ediyorum, Türkiye sizlere çok şey borçlu. Geçen seçimde 11 büyükşehir belediyesi kazanıldı yani Türkiye’nin yüzde 60’ı demek. AKP’li belediyelerin şehirlerinden CHP’li belediyelerin şehirlerine hep göç var. Her gece Kütahya’dan, Afyon’dan Eskişehir’e geliyorlar. Çünkü CHP’li belediyelerin olduğu şehirlerde aydınlık var.

CHP’li belediyeler her zaman laikliğin öncüsü olmuştur ve sosyal belediyeciliği en iyi yapan belediyelerdir. Bu seçimde de öyle olacak. 31 Mart’tan sonra yeni bir bahar gelecek, çiçekler açacak. Bu seçim çok önemli. Cumhuriyetin 100’üncü yılında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığına kadın bir arkadaşımız aday. Onu en yüce şekilde göreve getireceğiz. Ayşe Ünlüce buradan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ayrılacak. Sevgili Uğur Tepe 60 küsur yıl sonra belediyeyi ellerinden aldı. Burada sizin rolünüz çok büyük. Uğur Başkanı da tekrar Seyitgazi’ye ikinci kez belediye başkanı yapacağız. Bunun için de el birliği ile çalışacağız. 31 Mart seçimlerinden sonra yine beraber olacağız.” ifadelerini kullandı.

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ilçeye son 5 yılda birçok hizmetin geldiğini ifade ederek;

“Biz 31 Mart seçimlerinden sonra Ayşe Ünlüce başkanımla birlikte kol kola, omuz omuza Seyitgazi’mize, Eskişehir’imize hizmet etmek istiyoruz. Büyük bir borçla devraldığımız Seyitgazi Belediyesi’nin daha sizler için yapacağı çok hizmet var. İlçemiz için hazırladığımız projelerimizi hayata geçirmek için sizlerden yetki istiyorum.” diye konuştu.

Doğançayır Mahalle Muhtarı Soner Deniz Karakaplan, Ayşe Ünlüce’ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür yazısı yazan bir fotoğraf hediye etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, Belediye Hizmet Binası gezildi.

Açılışa CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Seyitgazi İlçe Başkanı Selma Sara, meclis üyesi adayları ve çok sayıda Doğançayırlı vatandaş katıldı.