Merkez İlçe Başkanları bahane, AK Parti seçimden bu yana fokurduyor...

Birileri yeni bir düzen kurmak, bir sonraki seçim sürecine güçlü hazırlanmak istiyor. 
Bunu isteyen kişi sayısı çok olunca parti içi muhalefetin hatta hedef göstermelerin bu denli aleni ve kamuoyu önünde yaşanması şaşırtıcı değil. 

Ancak süreci dikkatle gözleyen, biraz parti içi dengeleri gözeten herkesin ilk bakışta anlayabileceği önemli bir detay var. 

İl Başkanı Gürhan Albayrak devrilmek isteniyor. 
Seçim sonucuna doğrudan dahli olmayan, ardından ise bana göre parti performansını gayet iyi bir çizgide götüren Albayrak’ın üstüne oynanıyor. 

Daha doğrusu başarılı bir isim cezalandırılmak isteniyor. 

Çünkü Albayrak pasif bir il başkanı değil, eski alışkanlıkları devam ettirmiyor. Küskün, dargın veya partiden uzaklaşmış güçlü aktörlere zeytin dalı uzatıp onların yeniden parti içine entegre olması için yoğun çaba sarf ediyor. 

Belki de bu çabası yani güçlü aktörlerin yeniden parti içinde olması birilerini rahatsız ediyor, ileriye yönelik aday adayı sayısı çoğalacağı için planları bozuyor olabilir. 

Kaldı ki il başkanı olarak yerinde durmayan, sürekli Ankara ile parti ve bakanlıklarla Eskişehir’in kronik sorunları için temasta olan bir il başkanı olan Albayrak’ın potansiyel bir vekil adayı olması da birilerini rahatsız edebilir. 

Demem o ki sevgili okuyan, Albayrak hak etmediği bir şekilde hedefe konmak ve etkisizleştirilmek isteniyor. 

Şehirdeki kamu kurumlarıyla bile arasına bazı engeller konulmak suretiyle iş yapması dahi engelletiliyor. 

Daha önce defalarca denenen ama mevcut milletvekillerinin destek çıktığı Albayrak’a bu kez milletvekilleri ile arasını açacak söylemlerle bir operasyon çekiliyor. 

Geçtiğimiz gün yaşanan merkez ilçe atamaları ise bu operasyon için biçilmiş kaftandı. 


Koordinatör sorumluluğundaki bir listeyi Albayrak’a yamamaya çalışanlar stratejik olarak başarılı da oldular ancak istediklerini tam olarak aldılar mı orası muamma. 

Şu an parti içinde kazan kaynamaya devam ediyor. Ocağın altı kısılacak mı yoksa daha da mı harlanacak gelecek hafta göreceğiz. Ancak Albayrak’ın görevden istifası ya da yerine başka birinin atanmasını bekleyenler arzu ettiklerini en azından yakın gelecekte alamayacak diye düşünüyorum. Hayırlısı bakalım.