Ayşe Ünlüce Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra, Başkan Ünlüce ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de parti örgütü ile mesafesinin ne olacağıydı.

Ayşe Ünlüce her ne kadar uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partili bir isim olsa da parti içinde, parti örgütünde çok aktif olan bir isim de değildi. Yani, kısaca Ünlüce aktif bir siyasetçi değildi. Bunu seçim sürecinde hem kendisi hem de bizler de defalarca vurguladık. Ayşe Hanım aynı zamanda belediyeci kimliği ile ön plana çıkmak istediğini ve yaptığı hizmetler ile partisine ve Eskişehir'e hizmet etmek istediğini de sıkça söyledi.

Bu durum Ayşe Ünlüce Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da çok fazla değişti diyemem. Fakat Ayşe Hanım'ın getirdiği "değişim" rüzgarının Eskişehir'deki parti örgütü üzerine pozitif yansımaları olacağını da net şekilde görmeye başladık. Zira 25 yıl boyunca Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan, Eskişehir'in Yılmaz Hocası Yılmaz Büyükerşen, özellikle son dönemlerinde parti örügütü ile çok yakın değildi. Bu dönemden sonra Ayşe Hanım'ın örgüte doğru atacağı her pozitif adım son derece kıymetli. Elbette bu sözlerimden "Yılmaz Hoca CHP Eskişehir örgütüne destek vermiyordu." şeklinde bir çıkarım yapmak doğru değil. Sadece Büyükerşen'in farklı bir tarzı ve farklı bir bakış açısı vardı. Ayşe Ünlüce'nin de haliyle kendine özgü bir tarzı ve bakış açısı olacak. Bunu da bence verdiği net mesajlar ile çok sağlıklı şekilde kamuoyuna aktarıyor.

Ünlüce başkan olduktan sonra basınla bayramlaşma etkinliği ve genel bir toplantı etkinliği yapma kararı aldı. Bu şık davete ben de katıldım. Başkan Ünlüce'ye orada yönelttiğim sorulardan biri de "Cumhuriyet Halk Partisi'nin uzun yıllar sonra Türkiye'de yakaladığı büyük başarıyı CHP'li bir belediye başkanı olarak nasıl yorumlarsınız?" oldu. Daha doğrusu bu minvalde bir soru sordum diyelim. Ayşe Başkan benim soruma;

"Bence Cumhuriyet Halk Partisi'nin başarısı şu gidişatta beklenen bir başarıydı. CHP seçimlerde büyük başarı kazandı. Hem de bu başarıyı bazı yerlerde büyük risk alarak kazandı. İşte, asıl bundan sonrası önemli. Halkın bize verdiği sorumluluğun farkında olmak lazım. Yerelde bundan sonra büyük başarılara imza atarak, bir sonraki genel seçime kadar iktidar yürüyüşünü başlatmak gerekiyor." cevabını verdi. Farklı sorulara başkanın verdiği yanıtlardan da yola çıkarak ben başkanın;

"Ben yapacağım belediyecilik hizmetleri ile partime destek olmak istiyorum. Yerelde yapacağımız işler CHP iktidarının ateşini yakacak." mesajı verdiğini düşündüm. Bu mesaj ilk bakışta aslında Ayşe Ünlüce'nin parti örgütüne Yılmaz Hoca gibi uzaktan destek vereceğini işaret ediyor gibi görünse de üzerine düşünüldüğünde farklı bir mesaj içerdiğini anlayabiliyoruz. Ayşe Ünlüce bence partinin alması gereken yolun dümeninde yereldeki başarıların en önemli rolü alacağının net şekilde farkında. Bunun için de partinin yükseleşinde belediyeciliği ön plana çıkarmak ve "Bakın biz belediyeci iken vatandaşa bunlaru yaptıysak iktidar olunca neler yaparız." mesajı vermenin öneminin de farkında. Bunun yanında elbette bir Kazım Kurt kadar siyasi kimliğini ön plana çıkaran bir başkan olmayacağı da bir gerçek. Bunu yaptığı açıklamalardan anlayabiliyoruz.

Ayşe Ünlüce'nin dün resmi X hesabından yaptığı bir açıklama ise başkan ile parti örgütü ilişkisinin farklı bir noktasına, aynı kulvardan temas ediyor demek mümkün. Ayşe Ünlüce, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in paylaşımını alıntılayarak;

"Yaklaşık 3 aylık süreçte Eskişehir İttifakı için kapı kapı gezen, kahvelerde, pazarlarda umudu örgütleyen tüm yol arkadaşlarıma minnettarım. 

Şimdi hep birlikte çok çalışacağız ve bu umudu büyüteceğiz. Herkes emin olsun ki kazanan Türkiye İttifakı olacak, kazanan Türkiye olacak!" şeklinde bir açıklamaya imza attı.

Bu açıklama Ayşe Başkan'ın geçmiş açıklamalarını tamamen destekleyen bir açıklama olmasının yanında yeni bir başlangıcın sinyalini de bizlere veriyor. Ünlüce tamam belediyecilik ile destek vereceğim demenin yanında bir de parti örgütüne "Seçim bitti diye ayrışmayalım. Gelin benim öncülüğümde birlik olalım ve hep beraber bu süreci yönetelim, çalışalım." mesajı veriyor. Yani, parti örgütüne bir açık çek, bir güçlü el uzatıyor. Bu Eskişehir'de CHP için bence çok kıymetli bir adım.

Çalışkan ve partinin menfaatlerini hep ön planda tutan bir il başkanı olarak gördüğüm Talat Yalaz başta olmak üzere, partili diğer belediye başkanları, parti kurmayları ve CHP'ye gönül veren yurttaşların bu çağrıya son derece olumlu karşılık vereceğini düşünüyorum. CHP'nin önümüzdeki süreçte çok daha güçlü olması için, birlik olması ve iktidara yürümesi için Ayşe Başkan'ın verdiği net mesajlar ve yaptığı açık çağrıyı çok önemli buluyorum.

Bakalım süreç bize neler gösterecek?

Herkese mutlu günler diliyorum. Sevgiler, saygılar...