Eskişehirspor'umuz maalesef ligi istediğimiz yerde yani zirvede tamamlama şansını kaybetti ve şampiyonluk umutları başka bahara kaldı. Peki, şimdi ne olacak?

Sportif başarısızlık ve yönetimsel problemler nedeniyle Bölgesel Amatör Lig'e düşen canımız, ciğerimiz Eskişehirspor'umuz maalesef bu sezon, düştüğü bu bataklıktan kurtulamadı. 1926 Polatlı Bld. Spor karşısında alınan mağlubiyet ile birlikte üst lige yükselme konusunda zaten az olan umutlarımız tamamen bitti. Şampiyonluk artık madem kaçtı, şimdi önümüze bakma ve geleceği planlama zamanı geldi. Eskişehirspor'un akıbetiyle ilgili bazı duyumlar bir süredir kulağımı geiyor. Ben de sizlere bildiklerim üzerinden bir gelecek tablosu çizmeye çalışacağım. Elbette kongreye kadar daha bu konuda çok sular akar ancak; ilk etapta Eskişehirspor'da durum nasıl görünüyor biraz oraya bakalım.

Eskişehirspor'un akıbetini belirleyecek konuların başında maalesef siyaset geliyor. Artık Eskişehirspor'un ismi tamamen siyasetle anılır oldu. Bunu bir siyasi parti cephesinden söylemiyorum. Aslında Eskişehirspor üzerinde şu an iki siyasi partinin etkili olabileceğini söylememe bile gerek yok. Birincisi zaten bir süredir kulüpte etkin olan AK Parti kanadı. Diğeri ise yerel seçim zaferinden sonra eli daha da güçlenen CHP kanadı.

AK Parti kanadı Nebi Hatipoğlu'nun başkanlık yarışını kaybetmesi ardından ve takımdaki sportif başarısızlığın ardından biraz güç kaybetmiş görünse de henüz kulübü CHP kurmaylarına teslim etmek konusunda beyaz bayrak çekmiş de değil. Zaten CHP'den de ciddi bir atılım olduğunu söylemek henüz zor. Aldığım duyumlara göre mevcut başkan Erkan Koca kongrede yeniden aday olmak istiyor. Erkan Koca'nın yarışa dahil olması bence Eskişehirspor adına olumlu bir gelişme. Çünkü rekabet her zaman iyidir. Ancak Erkan Koca cephesindeki gelişmelerden biri de artık çok yıpranan ve yorulan yönetim kurulu üyelerinin birçoğunun yola devam etmek istememesi. Erkan Koca aday olacaksa ekibini değiştirmesi, yenilemesi gerekcek. Başkan Koca'nın yeni yönetiminde hangi isimlerin olacağı da son derece önemli. Maddi olarak son derece güçlü isimler Koca'nın aday listesinde olmazsa başkanın işi seçim yarışında hiç kolay olmaz.

CHP kanadına geçmeden önce siyaseten çok taraflı görünmeyen isimlerden, iş insanlarından Eskişehirspor Başkanlığı için, kongreye giden süreçte aday çıkabileceği ihtimalini de göz ardı etmemek lazım. Bu profile uygun isimlerden henüz ciddi bir girişim yok. Ancak Sayın Süleyman Demirel'in Türkiye siyaseti için söylediği sözün Eskişehirspor için de geçerli olduğunu düşünüyorum. "Siyasette 24 saat çok önemli süredir. Yarın sabaha her şey değişebilir."e benzer cümle Eskişehirspor'un süreçteki durumunu iyi özetliyor. Her an her şey olabilir...

Şimdi gelelim Cumhuriyet Halk Partisi kanadına...

CHP'nin Eskişehirspor özelinde önderi Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt gibi görünüyor. Hatta gibi fazla bile oldu. Bu önder net şekilde Kazım Kurt. Fakat Başkan Kurt'un borç yükü oldukça yüksek, ayrıca kendi ifadeleriyle Ak Parti kontrolündeki Eskişehirspor'a son dönemde çok da yakın durmadığı da bir gerçek. Buna rağmen Odunpazarı Belediyesi'nde bir meclis üyesi önclüğünde, iş insanı Murat Yıldız'ın aday olması için liste hazırlandığı son dönemde sıkça kulağıma geliyor. Hatta yalnızca benim kulağıma gelmiyor, birçok yerde konuşuluyor. Hatta listenin somut halde hazırlanmaya başladığı bile gelen duyumlar arasında. Murat Yıldız'ın aday olması durumunda listesinde CHP'li önemli isimleri görmemiz mümkün. 

Eskişehirspor'un yeni yönetimi hususunda şu anlık Erkan Koca ve Murat Yıldız isimleri ekseninde, iki ayrı tarafta bir yönetim adayı oluşturma çalışmaları başladı diyebiliriz. Yalnızca Murat Yıldız ve Erkan Koca aday olursa, yönetim kurulu aday listesindeki isimlerin çok çok önemli olacağını söyleyebilirim. Başka bir senaryoda ise başkan odaklı, başkanın ön plana çıktığı bir yönetim de görme ihtimalimiz var. Fakat ikinci senaryo şu an için devrede değil.

Mayıs sonuna kadar çok uzun bir süre var. Eskişehirspor'da ne gibi gelişmeler olacak, bunu da hem süreci takip ederek hem de bekleyerek göreceğiz. Tek dileğim ne olursa olsun Eskişehirspor'un hayrına olsun.

Herkese saygılar, sevgiler... Ve iyi haftalar diliyorum.