DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, bugün saat 10.30'da düzenlenen DEVA Partisi belediye başkan adayı tanıtım toplantısına katılmak için Eskişehir'e geldi. Babacan basına açık düzenlenen toplantıda bir kürsü konuşması yaptı. Konuşmasının başında ülke gündemi ve hükümetin Filistin politikaları ve Filistin'de yaşanan İsrail katliamı hakkında açıklamalar yapan Babacan, konuşmasının ilerleyen bölümünde ise Eskişehir özelinde önemli konulara değindi.

Başkan Yalaz ve Yönetiminden Başkan Ünlüce'ye Tebrik Ziyareti Başkan Yalaz ve Yönetiminden Başkan Ünlüce'ye Tebrik Ziyareti

Ali Babacan;

"Odunpazarı evleri ile ünlü, öğrenci kenti olmasıyla ünlü ve birçok güzelliğiyle öne çıkan Eskişehir'in maalesef birçok sorunu da var. Biz de bu sorunların gayet iyi farkındayız.

Her yağmurda ilerleyemeyen araçların, çöpten geçilemeyen ara sokakların, trafikteki sorunların ve toplu taşıma sorunlarının farkında olduğumuzu bilmelisiniz. Eskişehir'de tramvay seferleri çok seyrek. İnsanlar bir yerden bir yere gitmek için çok fazla zaman kaybediyor. Hele ki iş çıkışı saatleri tramvay çok daha kalabalık hale geliyor.

Eskişehir'in bir diğer çilesi ise Alpu yolu. Bu yol bir türlü bitmiyor, bitirilemiyor. Vatandaş bu konudan çok rahatsız.

Bizim hayalimizdeki Eskişehir tam olarak bu değil. Biz sokakların oldukça güvenli olduğu bir Eskişehir hayal ediyoruz. Sokak hayvanlarının işe giden insanları, öğrencileri rahatsız etmediği ve tramvayların daha sık çalıştığı bir Eskişehir var hayalimizde.

Eskişehir çarpık büyüyor ve kentleşiyor. Bu çarpık düzende büyüyen bir Eskişehir sosyal yapıya da zarar verir. Sosyal yapının korunarak büyüdüğü bir Eskişehir idealimiz var. Aynı zamanda teşviklerin, yardımların ve sosyal desteklerin siyasi parti üyeliklerine göre değil adaletli bir şekilde dağıtıldığı bir şehir hayalimiz var. Bunu da DEVA belediyeciliği ile yapacağız. 31 Mart sonrasında DEVA belediyeciliği Eskişehir'i iyi edecek. dedi ve Eskişehir'in sorunlarını kendi gözünden değerlendirdi.