Habil Dökmeci yerel seçimlerde AKP adayı Hüseyin İlhan'ı 130 oy farkla mağlup ederek yeni başkan olmaya hak kazanmıştı. Ancak seçimi 130 farkla kaybeden AKP'li İlhan ve Sivrihisar AKP İlçe Başkanlığı oyların yeniden sayılması için Sivrihisar İlçe Seçim Kurulu'na başvurmuştu. İlçe Seçim Kurulu bu itirazı reddedince AKP itirazını İl Seçim Kurulu'na taşımıştı. Burada da AK Parti'nin itirazı kurul tarafından kabul edilmemişti ve Habil Dökmeci resmen Sivrihisar Belediye Başkanı olmaya hak kazanmıştı.

Ancak Habil Dökmeci bu defa da mazbata engeline takıldı. Sivrihisar CHP İlçe Başkanlığı ve hukukçular tarafından yapılan birden fazla başvuruya rağmen İlçe Seçim Kurulu'nun bir türlü toplanamaması, asil üyeler yerine yedek üyelerin karara imza atmasına izin verilmemesi gibi problemler Habil Dökmeci'nin koltuğa oturmasını sürekli geciktiriyor. Bu hukuka aykırı tavırlar ile kazandığı başkanlık koltuğuna henüz oturamayan Habil Dökmeci ve partililerin demokrasi nöbeti ise devam ediyor.

İsmail Candemir'den 1 Mayıs Mesajı İsmail Candemir'den 1 Mayıs Mesajı

Başkan Dökmeci ve arkadaşları İlçe Seçim Kurulu önünde yaşanacak herhangi olumsuz bir duruma karşı nöbet bekliyor. Oy çuvallarının başında nöbet bekleyen Habil Dökmeci adaletin bir an önce yerini bulması ve mazbatasını almak için mücadele ediyor.

Whatsapp Image 2024 04 09 At 11.26.50

Sivrihisar'da yaşanan bu olaylar yalnızca ilçe gündeminde değil ülke gündeminde büyük yankı buluyor.