1981 yılında Baba tarafından Seyitgazi, Anne tarafından Sivrihisar’ın köklü Ailelerinden olan Aksoyek Ailesinin 2. çocuğu olarak Eskişehir’de dünyaya geldi.

Atatürk Lisesi’nden mezun olan Aksoyek daha sonra Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Pilotaj Bölümünü bitirdi. Yine AÜ’de Sivil Havacılık Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. 2008 yılında Türk Hava Yollarında göreve başladı. Şu an THY’de sorumlu kaptan pilot olarak Boeing filosunda görev yapıyor.  Hacettepe Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi üzerine ikinci yüksek lisansını yapan Aksoyek Seyyid Battal Gazi Vakfı ve Sivrihisar Eğitim Vakfı üyesi olarak sivil toplum kuruluşlarında da aktif gönüllü olarak yer alıyor.

Şu ana kadar 120’den fazla ülkeye uçan ve Türkiye’nin en deneyimli pilotlarından birisi olan Mehmet Aksoyek aynı zamanda Eskişehir’in fahri elçisi olarak gittiği her ülkede şehrimizi temsil ediyor.

İlklerin Şehri Eskişehir kitabının yazarı olan Aksoyek, 90’lı yıllarda faaliyetine başlayan Radyo Net ve Biber FM’in imtiyaz sahibi olarak yıllarca medya sektöründe de faaliyet gösterdi.