Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP) işbirliği ile 2013 yılından bu yana düzenlenen eğitim ve seminer programlarına bugüne kadar 1733 kadın katılım sağladı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadın personele yönelik de eğitimler yapılırken, bu eğitimlerde 5 grupta toplam 135 personel katılım belgesi almaya hak kazandı.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan personele yönelik 13 hafta sürecek 6. grup eğitimler başladı. 33 kadın personelin katıldığı eğitimlerle kadın ve aileyi koruyucu sağlık davranışları konusunda sağlık bilinçlerinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Eğitimler hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı  (TAP Vakfı) işbirliği ile uygulanan Kadın Sağlığı Eğitim Programı; kadınların bir araya gelerek koruyucu sağlık yaklaşımında temel üreme sağlığı konularını konuşmalarına, doğru bildikleri yanlış bilgileri yeniden düzenlemelerine ve interaktif bir ortamda katılımcı metotlarla birbirlerinin deneyimlerini duymalarına imkân sağlar. Kadın Sağlığı Eğitim Programı ile kadınların sağlık hizmet sunucularından etkin yararlanmaları hedeflenir. Kadınların temel cinsel sağlık ve üreme sağlığı konularında; doğru bilgilere erişimini sağlamak, koruyucu sağlık davranışları konusunda rol almalarını teşvik etmek, koruyucu sağlık bilgilerini geliştirmek, sağlık ve kamu hizmet taleplerini arttırmak, günlük hayatta uyguladıkları riskli sağlık davranışlarının yerine doğru sağlık davranışları geliştirmek, aile ve toplum içindeki konumlarını iyileştirmek, ailelerin sağlık bilincini yükseltmek ve yaşam kalitesini geliştirmek amaçlanır.” dediler.