CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan, CHP'nin önde tamamladığı Kütahya'daki yerel seçimlere MHP'nin itirazı sonrası soluğu Kütahya'da aldılar.

602 oy farkı ile seçimi kaybeden MHP adayı Alim Işık ve MHP İl Teşkilatı oyların yeniden sayılması için Kütahya Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvuru yapmışlardı. Bu başvuru kabul edilmiş ve tüm sandıklardaki "geçersiz oyların" yeniden sayılması kararı çıkmıştı. 

İsmail Candemir'den 1 Mayıs Mesajı İsmail Candemir'den 1 Mayıs Mesajı

Seçimi önde tamamlayan CHP adayı Eyüp Kahveci ve CHP'liler bu kararın adil olmadığını söyleseler de YSK'nın verdiği karar neticesinde Kütahya Adliyesi'nde geçersiz oyların yeniden sayımına, dün saat 14.00 itibariyle başlandı.

Bu süreci yakından takip etmek isteyen, olası gerginliklerin önüne geçmek isteyen ve Eyüp Kahveciye destek olmak isteyen CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü ve İbrahim Arslan Kütahya'ya gitti. Milletvekili heyetinin yanı sıra CHP'li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehirli partili hukukçular ve Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Güler Ezgi Doğan Turan gibi isimler de demokrasi nöbeti için Kütahya'daydı. 

Adliyede ortam zaman zaman gerilse de olaysız bir şekilde Kütahya Seçim Kurulu geçersiz oyların yeniden sayımını tamamladı. Gece 3 sularında biten sayım sonrası iki aday arasındaki fark 571'e düştü. Neticede yine kazanan Eyük Kahveci ve CHP oldu. Eyüp Kahveci resmi olarak Kütahya Belediye Başkanı olmaya hak kazandı.

Eskişehir CHP heyetinin Kütahya çıkarması Eyüp Kahveci ve Kütahya CHP heyetine büyük destek sağlarken aynı zamanda demokrasi adına da örnek bir davranış olarak ön plana çıktı.