Önce Boğazın kırmızı şimşeklerini ziyaret eden Ateş, başkan Selahattin Erdoğan’la Eskişehirspor’un içinde bulunduğu durumu konuştu ve DEVA iktidarında, partisindeki spora bakışını ve Kent takımlarına Genel Başkan Ali Babacan’ın yaklaşımını dile getirdi.

Eskişehirspor’un bir marka değer olduğunu ve bu değere mutlaka sahip çıkacaklarını belirtti.

Ayrıca İstanbul’da yaşayan Eskişehirlilerin 1989 yılından beri yaşatmaya çalıştığı Eskişehirliler Kültür ve yardımlaşma Derneği’nde Başkan Orhan Aktepe ve yönetimle bir araya gelen Ateş, dernek çalışmalarını ve üyelerin sosyal kültürel yaşamları hakkında bilgi aldı. İstanbul’da yaşayan 58000 Eskişehirli olduğu bilgisini veren Aktepe, İstanbul’u ekonomik ve sosyal yapısına büyük katkı verdiklerini, bununla birlikte Eskişehir’i ve Eskişehrspor’u, düzenledikleri birçok etkinlikle gündemde tutmayan çalıştıklarını belirtti. Ziyaretten memnunluk duydukları ifade eden Aktepe, Başkan Ateş’e bir plaket takdim etti.

Son olarak ESDER, Eskişehir dernekleri federasyonunun Kartal’daki merkezini ziyaret eden Ateş, Başkan Mehmet Çetinkaya ile ve yönetimle bir araya geldi Partinin STK’lara çok önem verdiğini ve hazırlanan Eylem Planlarında, alanına göre STK’ların fikirlerini alarak 90 günlük ve 360 günlük eylem planları oluşturulduğunu belirtti, federasyonunun ve üyelerin sorunlarını dinledi, çözüm önerilerini sundu.