Başkan Karakaş, açıklamasında şunları söyledi; “Eskişehir gibi modern bir kentin üzücü haberlere gündeme gelmesi bizleri derinden yaralamaktadır. Her gün basında çıkan uyuşturucu haberleri, hırsızlık haberleri, kadın cinayeti haberleri derken bir de 6 yaşındaki küçük kız çocuğunun açlıktan ölmesi ve bu olayın şehrimizde meydana gelmesi acımızı daha da derinleştirmiştir. Bu tarz haberleri üzülerek takip etmekten bitap hale geldik. Nur Elif Tiftik evladımızın kardeşlerinin koruma altına alınması bizi bir nebze sevindirse de bu tarz olayların meydana gelmemesi gerekiyor. Toplum olarak bilinçlenmemiz lazım. Devletimizin özellikle çocuklara karşı daha koruyucu bir politikası sergilemesi gerekiyor.

Şirintepe mahallesinde henüz 21 yaşında sözde erkek arkadaşı tarafından kıskançlık gerekçesiyle başından vurularak öldürülen Ayşenur Çolakoğlu kardeşimizin ölümü de bizi derinden yaralamıştır. Ayşenur Çolakoğlu’na Allah’tan rahmet ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Kentimizde uyuşturucu tacirlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda da emniyet görevlilerine başarılar diliyoruz. Şehrimizin evlatlarının bu zehirden uzak tutulması adına yapılacak her türlü çalışmanın yanındayız.”