Geçici Eğitim Binasına Ne Zaman Geçilecek?

Eskişehir Anadolu Lisesi'nin güçlendirme/ yık-yap faaliyetleri bitene kadar eğitim öğretim faaliyetlerinin Sümer mahallesi Yörükoğlu sokakta (Kızılyer mevkii) yapımı devam eden geçici eğitim binasında devam edeceğinin bilgisi okulda öğrenim gören öğrencilerin velilerine SMS ile iletildi.

2023-2024 eğitim-öğretim yılında Söğütönü mevkiinde bir okula gitmek zorunda kalan EAL öğrencilerinin velileri bir an önce bu durumdan çocuklarının kurtulmasını istiyor.

EAL yönetimi yeni eğitim binasına 2024-2025 eğitim-öğretim sezonunda taşınacaklarını bildirmelerine rağmen bazı EAL velileri çocuklarının 2024 Nisan ayı gibi yeni ve geçici binaya taşınmalarını istiyor.

Bu durumu CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan da yakından takip ediyor.

İbrahim Arslan Geçici Bina İle İlgili İncelemelerde Bulundu

Çocuklarının bir an önce Sümer mahallesindeki geçici eğitim binasına taşınmasını isteyen EAL velilerinin taleplerine karşılıksız kalmayan İbrahim Arslan konuyu yakından takip ediyor.

Yapımı devam eden ve kaba inşaatı tamamlanmış gibi görünen binanın 115 gün içinde tamamlanması ve eğitim öğretime hazır hale getirilmesi bekleniyor. Ancak şu ana kadar gelinen noktada bu geçici binanın belirlenen süre içinde tam manasıyla bitirilmesi de pek mümkün görünmüyor.

Velilerden gelen bina çevresinin altyapısı ve peyzajının bir an önce tamamlanması talebi ile binayı ve çevresini yerinde inceleyen CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan henüz binanın inşaatının tamamlanmadığını, inşaat tamamlandıktan sonra altyapı ve peyzaj çalışmaları için kalıcı çözümler bulunması için konuyu takip edeceğini velilere bildirdi.

EAL Binası İçin Henüz Bir Girişim Yok

EAL öğrencilerinin 2024-2025 eğitim öğretim sezonunda taşınması planlanan geçici binada çalışmalar devam ediyor olsa da güçlendirme ve yeniden yapım çalışmaları yapılması yönününde bir kararın çıktığı eski EAL binası hakkında ise henüz bir gelişme yok.

Eski okul binası ile ilgili çalışmaların ne zaman başlayacağı ve Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencilerinin ne zaman bu köklü kurumun asıl yerinde yeniden eğitim alacağı konusu kamuoyunda büyük merak konusu haline gelmiş durumda.

Bu durumla ilgili yetkili makamlardan açıklama gelmesi bekleniyor.