Eskişehir'in yerel futbolda en üst düzey amatör organizasyonu Eakişehir Süper Amatör Lig'de normal sezon maçları tamamlandı. Son hafta öncesinde iki gurupta da play-off'a kalacak takımlar belli olmuştu. Küme düşmeme savaşında ise bu savaşı kaybeden son takım Eskişehir Şekerspor oldu.

A Grubu

Anadolu Üniversitesi Karşıyaka'yı Denize Döktü Anadolu Üniversitesi Karşıyaka'yı Denize Döktü

A Grubu'nda normal sezonu lider bitirmeyi garantileyen Beylikovaspor, yedek ağırlıklı çıktığı maçta Seyitgazispor'u 3-0 ile geçerek son haftayı da galip tamamladı. Grubun diğer maçında ise 2. sıradaki Sivrihsar Bld. Spor deplasmanda ESOGÜ Futbol'u 3-2 geçti. ESOGÜ bu sonuçla 4. sırada kaldı ve play-off hattının son basamağını tamamladı. Grupta Sağlıkspor ligden çekilen ve küme düşen Işıkspor'u, Bozanspor ise aynı durumdaki Tunaspor'u 3-0 ile hükmen geçti.

Whatsapp Image 2024 03 11 At 11.47.26

Beylikovaspor 39, Sivrihisar Bld. Spor 34, Sağlıkspor 28 ve ESOGÜ Futbol 25 puanla play-off'a kaldı. Işıkspor ve Tunaspor ise küme düştü.

B Grubu

Süper Amatör B Grubu'nda grubu 32 puanla lider bitirmeyi garantileyen 2 Eylül SK son haftayı bay geçti. B Grubu'nda son haftaya kalan küme düşmeme mücadelesinde gülen taraf Gençlergücü olurken Şekerspor kazanması gereken maçı Kırka Boraks deplasmanında 4-1 kaybetti ve küme düştü. Rahat durumda olan Çiftelerspor Gençlergücü'nü 3-0, Alpagut Sümerspor ise Birlikspor'u 5-0 ile geçti.

Whatsapp Image 2024 03 11 At 11.47.25 (1)

Grup'ta 2 Eylül SK 32 puanla, Çiftelerspor 27, Alpagut Sümerspor 23, Kırka Boraks ise 18 puanla play-off grubuna kaldı. Şekerspor ve Birlikspor ise bir alt lige düşen takımlar oldu.

Eskişehir SAL'da Play-Off Grubu kuraları bugün 13.00'te EASKF binasında çekilecek.