Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde büyük skandallar yaşandığına dair güçlü iddialar var. ESOGÜ Hastanesi iyi yönetilemiyor mu?

Bence yönetilemiyor. Dün gece bir hasta yakınından bana gelen telefon ESOGÜ Tıp'ta patlak veren krizler ile ilgili bardağı taşıran damlalardan biri oldu. Evet, hasta yakınından gelen bilgiler belki bir iddia, tamamen gerçek olup olmadığı tartışılır ancak; babası kanser olan acılı bir adam bu denli büyük bir senaryo niye yazsın? Ayrıca ESOGÜ Tıp için gelen bu şikayet ile kurum hakkındaki şikayetler ne ilk ne de son olacak gibi. Bu hastane ile ilgili son dönemlerde sıkça şikayeti etrafımda duyuyorum.

Dün gece aldığım telefonda acil serviste babasını tedavi ettirmek isteyen hasta yakını bana inanılmaz iddialar aktardı. ESOGÜ yönetimine gelen arama sonrası ihbar hattımıza düşen mesajı da gönderebilirim. İddialar şu şekilde;

"

"Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden yazıyorum.  Acil servis kaos durumuna dönmüş diyebilirim.
18:00'da hastaneye giriş yaptık babam adına. Kendisi akciğer kanseri 4. evre, beyin metastas yapmış durumda ve acil önceliği bulunmasına rağmen, kanlı ishali olmasına rağmen yaklaşık 4 saattir  tedaviye alınmıyor. Üstelik göğüs kafesinde kırık mevcut.


Nöbetçi acil müdürü ile görüşmemizde öğrendiğim kadarıyla 10 kadar acil doktorunun toplu istifa ettiği ve şu anda yapılabilecek bir şeylerinin olmadığı, beklemememiz gerektiği, gerekli mercilere istersek şikayette bulunabileceğimizi bize iletti müdür Mustafa bey.


Biz ile birlikte 12-13 saattir muayene bekleyen hastalar mevcut . Babam ile birlikte gelen pankreas kanseri hastalarının da olduğu, şekeri 400 ün üzerine çıkan hastalarında bulunduğu ve sürekli acil tiraj ile bekleyenlerin güvenlik ile kavga etmesi hadiseleri başladı. Bunların sürekli olan şeyler olduğunu da öğrendik.


6 nisanda da babamı aynı acile getirdiğimiz de de durum aynı idi. Yaklaşık 1 aydan bu yana düzelmeyen bir doktor krizi var.
Hasta yetişkin, acilde altına bez bağlanan hastaların altlarını alıp temizleyebileceğimiz bir bölüm bile yok.

Durumu 184 Sağlık Bakanlığı hattına bildirdim. Bana 184'ten geri dönüş yaptılar. Ancak hastanenin Sağlık Bakanlığı'na bağlı olmadığını ve bu nedenle ESOGÜ Tıp Hastanesi'ne yaptırım ya da idari takip yapamayacaklarını ilettiler."

Bu iddialar yenilir yutulur cinsten değil. Yaşanan kaosun, kötü yönetimin sorumlusu kim? Eğer ödenek eksikliği gibi sorunlar varsa, ya da bakanlık seviyesinde sorunlar varsa bu sıkıntıların ceremesini neden hasta vatandaş çekiyor?

Bir de bu gelen iddiaları ben şahsi sosyal medya hesabımdan paylaştıktan sonra, paylaşımın altına birçok şikayet ve iddia daha geldi. Yetmedi çevremden, eşimden dostumdan da birçok kötü, acı anı dinledim ESOGÜ Tıp acil servisi ile alakalı.

10 doktor istifa neden etti? Bu sorunun da cevabı çok önemli...

Amacı insanları en iyi şartlarda tedavi etmek, iyileştirmek olan bir kurumun bu hale düşmesi akıl alır gibi değil. Şayet bu iddialar gerçek değilse de ESOGÜ Tıp Hastanesi yönetiminin çıkıp ciddi bir açıklama yapması şart. Öyle geçiştirmek için de değil bayağı insanların gönlünü ferahlatacak bir açıklama...

Değilse şu yaşananlar asla kabul edilemez. Bu hastane bir an önce denetlenmeli!

İnsan sağlığını umursamayan bir tavır böyle köklü bir kuruma yakışmıyor. İvdeilikle kendilerinden açıklama bekliyoruz. Bu konunun bizzat takipçisi olacağımı da söylemek istiyorum.

Herkese iyi hafta sonları diliyorum. Sevgiler, saygılar...