AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, ulusal bir televizyonda katıldığı bir programda, Eskişehir özelinde Yeniden Refah ve Saadet Partisi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Çakırözer: "Yeni İliç'lere Zemin Hazırlanıyor!" Milletvekili Çakırözer: "Yeni İliç'lere Zemin Hazırlanıyor!"

Hatipoğlu Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi tabanının kendisini desteklediğini söyledi. Hatipoğlu bu iddialarını şu sözlerle ifade etti;

"Adaylık sürecinde AK Parti ile Yeniden Refah Partisi birçok kez ortak hareket için görüşse de bu gerçekleşmedi. Bu süreç sonrası Yeniden Refah müstakil olarak seçime girme kararı aldı ve ilk etapta biraz heyecan yarattı gibi oldu. Ancak bunu köpürtenler de var. Bu köpürtenler arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin yayın organları var. Bunların hepsi YRP'yi övdü. Böylece YRP bir dönem Türkiye gündemine oturdu.

Şimdi ise biz hem sahada hem de yaptırdığımız araştırmalarda görüyoruz ki Yeniden Refahlı, Yeniden Refah'a gönül vermiş hemşehrilerimiz, tabanda bizi destekliyor. Bizim seçimi kazanmaya yakın olduğumuzu gördükleri için ve YRP'ye oy vermelerinin CHP'ye yaramasından korktukları için bizi destekliyorlar. 'DEM ile ittifak yapan Cumhuriyet Halk Partisi'ne hizmet edersek bunun vebalini ödeyemeyiz.' diyorlar. Onları ben haklı görüyorum.

Çok şükür YRP'li hemşehrilerimiz bize doğru dönüyor, bizi destekliyor. Buradan onlara da çok teşekkür ediyorum, böyle bir vebal duygusu ile hareket edip bizi destekledikleri için.

Biz Yeniden Refahlı hemşehrilerimiz ile toplantılarımızı da yapıyoruz. Yine, Saadet Partili hemşehrilerimiz ile de toplantılar yapıyoruz. Onlar biliyor ver diyorlar ki 'Artık burada CHP'nin kazanmasını istemiyoruz. O yüzden sizi destekliyoruz.' Bizlere bir meyilleri var, buradan tekrar Saadet ve YRP'li hemşehrilerime teveccühleri için teşekkür ediyorum."