Saygı duruşunun ardından programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, daha önce de birlikte program yaptıkları İhsan Eliaçık’ı bir kez daha Eskişehirlilerle buluşturdukları için mutlu olduklarını belirtti. Başkan Kumru, Odunpazarı Kent Konseyi olarak kentte yaşayan her görüşten, her inançtan,
her kültürden farklı vatandaşları, alanında uzman farklı isimlerle buluşturarak kentin ve kentlilerin gelişimine katkı sunduklarını söyledi. Kumru depremin hemen ardından gittiği bölgede edindiği izlenimleri de izleyicilerle paylaşarak, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yakınlarına sabır dileyerek konuşmasını tamamladı.
YÖNETENLERİN MEZHEBİ DEĞİL, ADALETİ ÖNEMLİ
Açılış konuşmasının ardından başlasyan etkinlikte İhsan Eliaçık, ‘’İslam’da Siyaset ve Yönetim İlkeleri’’ konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Yaklaşık bir saat süren söyleşinin ardından Eliaçık, izleyicilerden gelen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın mevcut işleyişi, İslami açıdan doğru bilinen yanlışlar ve ülke siyasetine yönelik soruları yanıtları. İhsan Eliaçık’ın ülke siyasetiyle ilgili gelen sorular üzerine bir ilahiyatçı olarak verdiği ‘’ Ülkeyi yönetenlerin mezhebi, diniinancı, ideolojisi değil Adaletli olması ve adaleti tesis etmek üzere çalışması önemli’’ cevabı dikkat çekti. Etkinlik, Eliaçık’ın Eskişehirliler için kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.