İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş’a kendi evinde saldırı gerçekleştiren Sivrihisar Musalla Camii müezzini Osman B’nin aralarında darp, haneye tecavüz ve taciz gibi olayların da bulunduğu 13 ayrı suçtan kabarık bir sabıka kaydı olduğu anlaşıldı.

OEDAŞ ve Türk Telekom'dan Başkan Ataç'a Ziyaret OEDAŞ ve Türk Telekom'dan Başkan Ataç'a Ziyaret

17 Temmuz 2023 tarihinde kendi evinde ve eşinin gözü önünde Sivrihisar Camii müezzini tarafından saldırıya uğrayan İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş’ın konuyla ilgili ilk davası Sivrihisar Adliyesi’nde görüldü.

Duruşmaya Recep Toptaş’ın yanı sıra İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Süleyman Çetin, İl Başkanı Serdar Ulucan, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri Avukat Metehan Kutlu, Yağmur Gürsöğüt, Ozan Canyurt Sivrihisar Belediye Meclis üyesi Avukat Emre Söker İl Başkan Yardımcısı Avukat Merve Çetin, Murat Ahmet Yıldırım ve çok sayıda İYİ Partili il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

İlk duruşması görülen dava eksik dosyaların tamamlanması için 30 Nisan tarihine ertelendi. Bu arada saldırgan müezzin Osman B’nin aralarında darp, haneye tecavüz ve taciz gibi olayların da bulunduğu 13 ayrı suçtan kabarık bir dosyası olması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.