Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir'in en büyük festivallerinden biri olan Eskişehir Kahve Festivali'ni ziyaret eden önemli isimler arasındaydı.

24-26 Mayıs tarihleri arasında, 3 gün boyunca Tepebaşı Belediyesi Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkında düzenlenen etkinliğin 2. gününde festivali ziyret eden Celalettin Kesikbaş hem festivalle hem de Eskişehir ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, öncelikle 5'incisi düzenlenen Eskişehir Kahve Festivali'nin her geçen yıl daha iyiye gittiği ve profesyonelleştiğini dile getirdi. Emeği geçenleri kutlayan Kesikbaş sözlerine şöyle devam etti.

"Eskişehir'in bugün 1 milyon civarında nüfusu var. 1 milyon insan için bu festival güzel bir eğlence alanı. Özellikle kahve kültürünün gelişimi açısından çok kıymetli. Çünkü kahve sadece kahve değil. Bir sohbet, iletişim kültürü oluşturuyor. Ayrıca Eskişehir'de bir festival kültürü ve bilinci oluşması açısından Ahmet Can Akdemir'in yaptığı bu organizasyon çok kıymetli. Eskişehirlilerin böyle bir festivale sahip çıkmasını çok önemsiyorum.

EBB'den Önemli Güzergah Duyurusu EBB'den Önemli Güzergah Duyurusu

"Eskişehir'e Festival Alanı Yapılmalı"

ESO Başkanı Kesikbaş Eskişehir Kahve Festivali değerlendirmesinin ardından Eskişehir'in festival alanı eksikliğine dikkat çekti ve; 

"Eskişehir'de festival alanı eksikliği var. Her zaman bunu söylüyorum. Buradan da tüm belediyelere açık çağrı yapmak lazım. Eskişehir'e aciliyetle bir veya birkaç tane festival alanı yapılmalı. Eskişehir'in bu alanlara çok ihtiyacı var. Örneğin Kanlıkavak bölgesinde, herkesin kolay ulaşabileceği bir yer yapılabilir. Ya da başka uygun alanlar değerlendirilebilir. Eskişehir'in simgesi Porsuk Çayı bu alanın bir parçası olmalı. 

Bu konu belediyeler için önemli bir misyon olmalı. Bütün belediye başkanlarından en büyük arzumuz Eskişehir'de bir festival alanı yapılması. Eskişehir'in bir festival kenti olması gerek. Şehir dışından festivallerin gelmesi için de alanlar lazım. Günübirlik iç turizm ile şehir ancak bir yere kadar kalkınabilir.

Eskişehir'in bir festival alanı olmaması acı verici. Bu durum bence şehrin bugün bir numaralı manşeti olmalı. Şehirde öncelikli güncel manşet bu olmalı." dedi.

Editör: Buğrahan Doğangil