Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Recep Şen, 11 Şubat Pazar günü yapılan seçimin ardından ilk kez basınla bir araya geldi. Kahvaltı organizasyonunda Eskişehir Kırım Derneği Yönetimi ve basın mensupları hazır bulundu.

Dernek başkanlığı görevine getirilen Recep Şen öncelikle yeni yönetim kurulunu tanıttı. Başkan Şen;

"Başkan Yardımcımız Abdullah Akkurt, 2. Başkan Zeki Erdemli, Genel Sekreter Erol Kurun, Genel Sekreter Yardımcısı Burak Kuşan, Sayman Levent Özdemir, Sayman Yardımcısı Ersel Onral ve diğer tüm yönetim kurulu üyelerimizle, yeni dönemde derneğimizin yönetimini üstleneceğiz" dedi.

ESOGÜ Tıp Acil Serviste Skandal İddiaları ESOGÜ Tıp Acil Serviste Skandal İddiaları

D S C F9051

Başkan Şen konuşmasının devamında şehirde ve tüm dünyada basının öneminden de bahsetti. Kırım Derneği Başkanı Şen ayrıca Eskişehir ve şehirdeki Kırım Tatar kültürü üzerine de konuştu. Bu konuda;

"Eskişehir söz konusu olunca, sadece Türkiye'de değil dünyada ilk akla gelen konulardan biri Tatarlar oluyor. Buraya göç eden atalarımız uzun süredir bu güzel şehirde yaşıyor. Biz de onların burada yarattığı kültürü, kültürümüzü devam ettirmek için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz" açıklamalarında bulunan Şen, Eskişehir'de Kırım Tatar kültürünün önemine dikkat çekti.

Ayrıca Recep Şen, basından gelen "Yerel seçimde derneğin tutumu ve duruşu hangi yönde olacak?" sorusuna; "Biz dernek olarak her siyasiye ve her siyasi partiye eşit uzaklıktayız. Bir taraf olma gibi bir tavrımız yok." şeklinde cevap verdi.