Büyükşehir Belediye Meclisinde komisyondan gelen raporlar görüşüldü. Belediyenin son dört yılına ilişkin stratejik Planları ile yatırım programının görüşüldüğü AK Parti’nin karşı oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildiği mecliste diğer konulara dair de bilgiler verildi.

AK Partili Murat Özcan’ın bilgi istediği Kurtuluş Pazar Yerine dair bilgi veren Belediye Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, vatandaşın beklediği projeye dair yaşanan soruna değindi. Ünlüce, pazar yerinin daha önce ilan edilen afet riskli alanlarda kaldığı için mülkiyetinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına geçtiğini belirterek, valilik ile belediye arasında konuya dair görüşmelerin devam ettiğini söyledi. CHP’li İbrahim Arslan’da projenin hayata geçebilmesi için AK Parti grubunun konuyla ilgili çalışma yapmasını istedi.

AŞAĞI SÖĞÜTÖNÜ’NE İMAR PLANI

Daha önce 1/5000’lik imar planları yapıldıktan sonra Tepebaşı Belediyesi tarafından 1/1000’lik planları yapılan Aşağı Söğütönü Mahallesinin imar planları yeniden görüşülmek üzere Büyükşehir Meclisine geldi. AK Parti tarafı, bölgede kalan diğer mahalleler içinde aynı planların yapılması gerektiğini belirtirken, Erdoğan Aydoğmuş söz konusu talebin yerine gelmesi için Tarım Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi. Ardından mahallenin yeni planları kabul edildi. Planlarda mera alanları ile sit alanları korundu. Aydın Ünlüce başkanlığında yapılan meclis toplantısı daha sonra sonlandırıldı.