İYİ Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın, dün akşam saatlerinde ulusal bir telvizyonda katıldığı programda Eskişehir ve Eskişehir yerel siyaseti ile ilgili çok önemli açıklamaların altına imza attı.

İYİ Partili Aydın Eskişehir'de yerel siyasetin hiçbir partinin tekelinde olmadığını ifade etti ve Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen'in emekliye ayrılamasının ardından dengelerin tamamen değişeceğine vurgu yaptı.

Aydın;

"Biz daha adaylıklar tam belli değilken Yılmaz Hoca aday olmayabilir dedik. Nitekim de öyle oldu. Bu tabloda ise çok net söylüyorum onun oylarını ben alacağım.

CHP'li Vekiller Protesto İçin MEB'e Yürüdü CHP'li Vekiller Protesto İçin MEB'e Yürüdü

Eskişehir'de çok yanlış bilinen bir şey var. Eskişehir CHP'nin kalesi falan değil. Eskişehir'i öyle gösteren Yılmaz Büyükerşen'in kendi oylarıydı. Ancak artık Yılmaz Hoca gitti ve onun oyları inanıyorum ki bana gelecek.

CHP son seçimde %34 civarı bir oy aldı Eskişehir'de. AK Parti ise %32'lerde. Bu tablodan da görüyoruz ki bu şehir CHP'nin kalesi değil, hatta hiçbir siyasi partinin kalesi değil!

Şehir CHP'nin kalesi mantığıyla olaya bakanlar ve seçmeni cepte görenler bilsin ki seçmen onları terse yatıracak. Seçmen bu seçimde bu zihniyete tokatını vuracak!" açıklamasında bulundu.