Türkiye’nin sayılı organize sanayi bölgelerinden biri olduklarını vurgulayan Başkan Nadir Küpeli, “Tarihsel açıdan ülkemizin en köklü sanayi merkezlerinden biri olan Eskişehir’de, bundan 55 yıl önce kurulan bölgemiz, Türkiye sanayiinde ilkleri gerçekleştirmesi ve kritik sektörlerdeki yüksek teknoloji yatırımlarının önemli bir çekim merkezi olmuştur. 2017 yılında göreve geldiğimiz günden bu yana Eskişehir OSB’ye önemli sayıda yerli ve yabancı yatırımcıyı kazandırdık. Gelen her yeni yatırım Eskişehir OSB’de hızlı bir şekilde büyürken, etrafında bulunan diğer sanayi ve ticari kuruluşlara da iş yaratarak onların gelişmesine de katkı sağlamaktadır. Eskişehir OSB olarak, katma değerli yüksek teknoloji ürün üretimimizi arttırmak için nitelikli yüksek teknoloji yatırımlarını bölgemize kazandırmaya devam ediyoruz” dedi.
Sanayimizin rekabet gücünü artıracak çalışmalar yapılıyor 
Odunpazarı Kaymakamı Ömer Ulu, Eskişehir OSB’nin ilçe sınırları içerisinde yer almasından dolayı kendileri için ayrı bir önem arz ettiğini, Eskişehir OSB yönetimi ile her zaman uyum içerisinde çalıştıklarını aktardı. Kaymakam Ulu, Eskişehir OSB’nin şehrin ekonomik kalkınması ve istihdamına ciddi katkılar sağladığını aktardı. Eğitim çalışmalarını da takdirle karşıladıklarını belirten Ulu, Türkiye’ye örnek olan meslek lisesi için Başkan Küpeli ve ekibine teşekkür ederek, “Sayın Başkanı özellikle böyle önemli bir meslek lisesini şehrimize ve sanayimize kazandırdığı için kutluyorum. Okulumuzun faaliyetlerini yakından takip ediyorum. OSB’nin kurmuş olduğu hem meslek lisemiz hem de diğer işgücü eğitim merkeziyle sanayimize kalifiye, donanımlı insan gücü yetiştirilmesi çok büyük önem taşıyor. Sanayimizin rekabet gücünü daha da arttıracak bu çalışmalarından dolayı ben Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum” dedi. 
Kaymakam Ulu son olarak, Eskişehir ekonomisinin en önemli gücü olan sanayi sektörünün bölgede daha da gelişmesi ve sorunların çözümü noktasında, Eskişehir OSB yönetimi ile olan iş birliği ve istişarelerin artarak devam edeceğini iletti.