Kazım Kurt yönetimindeki Odunpazarı Belediyesi, katılımcı belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor. Vatandaşlar tarafından talep edilen ‘İmece Alanı’ Atölye Odunpazarı (ATOP) tarafından tasarlanarak hayata geçirildi. Emek Mahallesi’nde bulunan Zümrüt Park içinde yer alan İmece Alanında, kadınlar bir araya gelerek kışlık tarhanasını, reçelini, makarnasını el birliğiyle hazırlayacak.

17 KASIM DÜNYA KOMŞULAR GÜNÜ’NDE FAALİYETE GEÇTİ

Emek Halk Merkezimizdeki kadınlarla bir araya gelen ATOP ekibi, onların ihtiyaçlarına göre notlar aldı ve sonrasında üniversiteden akademisyenlerin ve sektörden uzmanların katıldığı 2 gün süren bir çalıştay düzenleyerek, İmece Alanının projesini ortaya çıkardı. Sonrasında, Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü de çalıştay sonrasında ortaya çıkan projeye göre alanın inşasını hayata geçirdi. İmece Alanında yer alan fırında kadınlar ekmek, gözleme yapacak, yazın meyve-sebzenizi kurutacak, makarnasını kesecek, en önemlisi de tüm bunları hayata geçirirken komşu dayanışmasına katkı sağlayacak. İmece Alanı 17 Kasım Dünya Komşular Günü’nde faaliyete geçti. İmece Alanında bir araya gelen kadınlar, ekmek ve gözleme pişirdi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un da katıldığı etkinlikte, kadınlar tarafından pişirilen ekmek ve gözlemeler Koca Çınar Yaşam Merkezi müdavimleri, Emek Mahallesi sakinlerinin de katılımıyla hep birlikte keyifle yendi.

“BİRLİKTE ÜRETİP, PAYLAŞACAĞIZ!”

İmece Alanını gezen Başkan Kurt, kadınlara kolaylar diledi. Kadınların çalışmalarını yakından

takip eden Başkan Kurt, “Burada dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyeceğiz. Kadınlarımız birlikte tarhanalarını yapacak, makarnasını kesecek, meyve ve sebzesini kurutacak. Bütün kış hazırlıkları dayanışma ile yapılacak. Şehirlerde unutulan komşuluğu yeniden hatırlayacak; birlikte üretip, paylaşacağız. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Böyle bir alana çok ihtiyaçları olduğunu söyleyen kadınlar, Başkan Kurt’a teşekkür etti.