Eskişehir Milletvekili Sn.Jale Nur Süllü, Eskişehir Milletvekili Sn.Dr.Arslan Kabukçuoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Ayşe Ünlüce, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkan Vekili Ali Haydar Çelik, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, ESOGÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı. Prof. Dr. Yunus Özçelikörs, ESTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aynur Şensoy Şorman, İnşaat Mühendisleri Odası Denetleme Kurulu Üyesi İnci Şentuna, İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Kurucu Başkanı Erman Gölet, TMMOB’ye bağlı Odaların başkan ve yöneticileri, kamu kurumlarından yöneticiler ve teknik personeller, akademisyenler, müteahhitlik yapan firmalar, proje firmaları, çok sayıda inşaat mühendisi ve genç-İMO’nun katılımıyla gerçekleşen gecede, meslekte 50, 40 ve 25 yılını dolduran üyelere plaket ve onur belgeleri takdim edildi.

ACİLEN BU YANLIŞTAN DÖNÜN

Şube Başkanı H.Orkun Kılıç, Geleneksel Oda Yemeği Ve Plaket Töreninde Yaptığı açılış konuşmasında, mühendislik mesleğinin eğitime dair uyarılarda bulundu. Kılıç, şunları söyledi;

“Mühendislik eğitiminin içinde bulunduğu sorunlar, genç meslektaşlarımızın karşı karşıya kaldığı sömürü, düşük ücretler ve güvencesizlik, kentlerin ve yapılarımızın mevcut durumu, ulaşım sorunları, başta deprem olmak üzere tüm afetlerin yol açtığı yıkım esas olarak yerel ve daha çok da merkezi düzeyde siyasi iktidarların ekonomik-politik tercihleriyle doğrudan ilintilidir.

Son yıllarda özellikle 81 ile 81 üniversite projesinin sonucu olarak teknik alt yapısına, öğretim görevlisi kadrosuna bakılmaksızın çok sayıda inşaat mühendisliği bölümü açılmış kontenjanlar arttırılmış hem mühendislik eğitiminin içi boşaltılmış hem de gereğinden çok daha fazla mezun verilerek meslektaşlarımız işsizlikle karşı karsıya bırakılmıştır. Öte yandan öğrenci arkadaşlarımız ise ciddi bir barınma sorunuyla ağır ekonomik şartlarda öğrenim görmeye çalışmaktadır. Acilen bu yanlıştan dönülmelidir.

SESİMİZ KISILMAK İSTENİYOR

Şube Başkanı Kılıç, sözlerinin sonunda ise eleştirilerde bulundu. Kılıç; Son günlerde de üzülerek görüyoruz ki mevcut siyasi iktidar meslek odalarının sesinin kesmek için yasal düzenlemelere giriştiğini açıkça söylüyor. Bundan 400 sene evvel Galileo’yu dünya dönüyor dedi diye hapseden zihniyet varsın bizi de sustursun dünya yine de dönecektir.

Sevgili meslektaşlarım, İMO Eskişehir Şubesi olarak; Bilimin, aklın ve çağdaşlığın egemen olduğu bir ülke yaratma mücadelesini bugüne kadar sizlerden aldığımız güçle büyük bir kararlılıkla savunduk.

Örgütümüz önümüzdeki süreçte de ülkemizin çağdaş, demokrat, yurtsever güçleriyle aydınlık ve çağdaş bir Türkiye yaratma mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Büyük ustanın dediği gibi inanıyoruz ki, “Güzel Günler Göreceğiz, Güneşli Güzel Günler” Esenlikler dileğiyle, tekrar hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum."