Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Güzel İşler Derneği işbirliği ile şehrin kalbindeki 4 farklı mekanda düzenlenecek ve 12 atölyeyi kapsayan Tonoz Düşünce Atölyesi alanında uzman isimleri gençlerle bir araya getirecek. Gençler ile şehri yeniden tanıştıracak atölyelere 15-35 yaş arası katılım sağlanabilirken, etkinlikler sonunda katılımcılara bir de sertifika verilecek.

3-6 Kasım tarihleri arasında sosyoloji, felsefe, sivil toplum, sosyal girişim, iletişim, mimarlık, kültür ve sanat başlıklarında düzenlenecek düşünce atölyeleri serisi, birbirinden özel konukları ağırlayacak. “Haller Gençlik Merkezi, Porsuk Konuk Evi, Canlı Tarih Sahnesi ve Ahşap Eserler Müzesi” olmak üzere 4 noktada gerçekleşecek olan atölyelerin ilk gününde, “UNESCO Dünya Mirası Kenti Bergama’da Dönüşüm” paneli düzenlenecek. Etkinliğe Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Ticaret Odası önceki dönem Başkanı Fikret Ürper ve Bergama’nın UNESCO’ya girme sürecinde UNESCO Dünya Mirası Alan Başkanı olan Yaşagül Ekinci konuşmacı olarak katılıyor. Etkinlikte ayrıca; Güzel İşler Derneği Başkanı sosyal tasarımcı Sercan Duygan, sanatçı Müjdat Gezen, sosyolog Ferhat Kentel, Mimar Sevcan Karadağ, Yıldız Teknik Üniversitesinde öğretim görevlisi İspanyol Jose Manuel Garcia Torres, rehber Müjde Tönbekici, iletişimci-yazar Ümit Alan, Prof. Dr. Metin Bal, akademisyen Prof. Dr. Demet Kurtoğlu Taşdelen, Prof. Dr. Kaan H. Ökten ve IDEMA Inogar İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Ali Ercan Özgür gibi alanında uzman isimler katılımcılarla buluşacak.

Tonoz Düşünce Atölyesi Eskişehir, odağını şehre ve bireye çevirerek, şehir kavramını farklı açılardan ele alıyor. Farklı disiplinlerden gelen atölye yürütücülerinin kurguladığı atölyeler katılımcılarına; şehir kavramının bireyi nasıl dönüştürdüğünü, bireyin ise şehri nasıl değiştirdiğini açıklıyor. Bunu yaparak bireye; pasif bir şehir sakini olmadığını, davranışının ve düşüncesinin şehirden bağımsız olmadığını, küçük ve büyük sergilediği her eylemin yaşadığı şehri dönüştürdüğünü, şehrin yaşayan en büyük süper organizma olduğunu, şehrin bireyin ruh sağlığı üzerine çift yönlü etkisini, şehrin; tarihini, dokusunu ve kültürünü aktarıyor.