Bulvar Seçim Ofisi açılışına CHP Milletvekilleri Jale Nur Süllü, İbrahim Arslan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Sivrihisar Belediye Başkan Adayı Habil Dökmeci, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
Açılış öncesi “29 Ekim Eskişehir Kadın Bando” takımı muhteşem bir gösteri sundu. “Eskişehir seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla sahneye çıkan Ayşe Ünlüce, 31 Mart seçimlerinin Eskişehir’i kötüleyenlere cevap verme günü olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yıllardır Eskişehir’i ilmek ilmek örerek bugünlere getirdiğini söyleyen Ayşe Ünlüce,  “Yıllardır üç başkanımızın ilmek ilmek ördüğü bu değeri kimsenin ziyan etmesine izin vermeyiz. Eskişehir için, sizler için kazanacağız bu seçimi. 31 Mart’ta Eskişehir’i korumak, yaşatmak, bayrağı devralıp çok daha ileriye taşımak için geleceğiz ve o nedenle biz kentsel dönüşüm dedikçe, rantsal dönüşüm diyenlere cevap vereceğiz. Eskişehir’i kimseye vermeyeceğiz. Eskişehir Eskişehir’in güzel insanlarının, dürüst insanlarının olacak yine, onlarda kalacak” dedi. 


Ayşe Ünlüce, Eskişehir’in birçok millete ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, “Bu kadar farklı milletin bir arada yaşadığı şehirde biz hiç çatışmadan, barış içinde yaşadık. Geleceği de barışa barışa inşa edeceğiz hep birlikte sizlerle beraber. O nedenle öfke diline, kavga diline yer vermeyeceğiz. Biz birbirimize hep saygı duyduk, hep saygıyla yaşadık, geleceğimizi de saygıyla inşa edeceğiz, saygıyla birbirimizi severek, farklılıklarımızdan beslenerek yaşayacağız. Evet, belki aynı düşüncede olmayacağız, farklı düşünceleri savunacağız ama bunları hep saygıyla yapacağız. Eskişehir’e yakışan budur. Derler ya coğrafya kaderdir diye iyi ki kaderimiz Eskişehir olmuş diyorum” diye konuştu. 


"Yoksullar İçin Kazanacağız"

Ümit Özdağ Eskişehir'deydi Ümit Özdağ Eskişehir'deydi


Konuşmasına “Kazanacağız bundan kuşkumuz yok” sözleri ile başlayan Başkan Kurt, hem de farkla kazanacaklarını söyledi. Türkiye’de yokluk, yoksulluk, açlık ve sefalet olduğunu kaydeden Başkan Kurt, “Kendi kendilerini kandırıyorlar. 150, 200 bin kişi her yer dolu, işte alışveriş merkezleri dolu diyor. Nasıl dolu? Alışveriş merkezleri sadece 150- 200 bin kişiyle dolu. Eskişehir’in nüfusu 1 milyona yaklaştı. Geride 700 bin kişi var. Bu insanların yüzde 60’ı asgari ücretle çalışıyor. Asgari ücret 17 bin 002 lira, açlık sınırı ise 26 bin lira. Demek ki asgari ücret alanların hepsi aç. Yoksulluk sınırı 56 bin lira. İyi halli, orta eğitim görmüş memur olmuş, 30- 40 bin lira alanlarımız da yoksul. Bu şartlar altında beyefendi soğan doğruyor, elindeki saat 200 bin dolar. Şimdi kim kiminle dalga geçiyor. İşte biz bunun için kazanacağız” dedi. Türkiye’deki ve Eskişehir’deki yoksullar için kazanacaklarının altını çizen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Çünkü halkçı belediyecilik yapıyoruz. Sosyal belediyecilik yapıyoruz. Bir belediye aşevi açtım diye övünür mü? Aşevi açmak zorunda bırakıyorlar ama kendisi de bir aşevi açtı ve insanları öyle kandıracağını zannediyor. Önce insanları aç bırak, sonra sevap al. Öyle yok. Biz halkçı belediyeler olarak, yoksulluğa insan hakları temelinde bakıyoruz. Yoksul insanlarımızın hakkı için bu seçimi kazanmalıyız. Bütün Türkiye’de kazanmalıyız. Ondan sonrada sokağa çıkıp emeklinin derdiyle dertlenmeliyiz, yoksulun derdiyle dertlenmeliyiz, işsizin derdiyle dertlenmeliyiz ki Türkiye’yi kurtaralım. 14 Mayıs, 28 Mayıs’ın üzerinden sekiz ay geçti. Kaç liraydı mazot? 18 liraydı şimdi 43 lira. Beyefendi suyu indireceğim diyor, mazotu indir, elini mi tutuyoruz. Elektriğin parasını indir, doğalgazın parasını indir. Bunları yapmayacaksınız ama edebiyat yapıp yoksulu kandırmaya çalışacaksınız. Yok, öyle yağma. Eskişehirliler uyanıktır, Eskişehirliler akıllıdır, Eskişehirliler bilinçlidir. Eskişehirliler bu masallara inanmazlar. 25 yıldır inanmadıkları gibi, 25 yıldır iktidara rağmen belediyecilik yaptığımız gibi bundan sonra da yapacağız. Tepebaşı’nda Ahmet Ataç, Odunpazarı’nda Kazım Kurt, Büyükşehir’de Ayşe Ünlüce, Sivrihisar’da Habil Dökmeci, hazırız. Kazanacağız, kazanacağız ve yöneteceğiz.”
Seçim ofisi açılışına katılan vatandaşlar “Sen gül güneş doğsun yeniden, Emekliler seninle Ayşe Ünlüce, Önce güven yarına inan Ayşe Ünlüce, 3- 0 olacak bizim olacak, Kadınların gücü adına, Eskişehir’e güvence Ayşe Ünlüce, Bu üçlü çok güçlü” pankartları açtı. 


Açılışın ardından gökyüzüne kırmızı beyaz balonlar bırakıldı. Sahibinden grubunun verdiği konserle Eskişehirliler büyük bir coşku yaşadı.