Eskişehir artık kararını verdi. Uzun süredir “Seçimi kim kazanacak?” tartışmalarının sürdüğü şehirde yarışı Av. Ayşe Ünlüce kazandı.

31 Mart Yerel Seçimleri yarışında, Eskişehir Büyükşehir’de, özellikle AK Parti ve CHP adaylarının açıklanmasından sonra kıyasıya bir rekabet ortamı doğmuştu. AK Partili Nebi Hatipoğlu ve CHP’li Ayşe Ünlüce’den birinin Eskişehir’deki seçimin galibi olacağı hemen herkes tarafından tahmin edilebiliyordu.

En nihayetinde 31 Mart Yerel Seçimleri sonuçlandı. Ve ortaya çıkan sonuç Ayşe Ünlüce’nin zaferini ilan etti. Av. Ayşe Ünlüce tarihi bir zafer kazanarak AK Partili Nebi Hatipoğlu’nu ağır bir mağlubiyete uğrattı. Belki de hiç kimse bu kadar net bir Ünlüce zaferi beklemiyordu. Ben en başından beri Ayşe Ünlüce’nin kazanacağını söyleyen ve inanan biri olarak bile Ayşe Başkan’ın %2-3 bandında ipi göğüsleyeceğini düşünmüştüm. Sandıktan çıkan sonuç ise çok farklı oldu.

Sandıkların neredeyse tamamı açıldı ve resmi olmayan sonuçlara göre CHP’li Ayşe Ünlüce 275.000 bandında bir oy aldı ve %51 ile seçimi kazandı. Üstelik Nebi Hatipoğlu cephesi %37,85’te ve 205 bin oy seviyesinde kaldı. Arada 70.000 civarı bir fark olması beni açıkçası şaşırttı.

Ayşe Ünlüce bu zafer ile sadece Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmadı…

Ayşe Ünlüce yanına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı da alarak AK Parti’nin Eskişehir’de kalan son umutlarını da tüketti. AK Parti Eskişehir’de artık kazanamayacağı mesajını net şekilde aldı.

Ayşe Ünlüce, Yılmaz Hoca’nın öğrencisi, sekreteri, genel sekreteri imajını zaten seçim sürecinde yıkmıştı. Bu sonuçla ise tüm bu imajların hepsini yerle yeksan etti. Evet, abartmıyorum yerle yeksan etti. 31 Mart Yerel Seçimleri Eskişehir’e yepyeni bir siyasi figür armağan etti. Bu figürün ismi Ayşe Ünlüce!

Ayşe Ünlüce Eskişehir’deki kent dokusunun, yaşam tarzının değişmeyeceğinin ve değiştirilmesinin dahi teklif edilemeyeceğinin bir karşılığı da oldu…

Seçimden önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Eskişehir siyasi parti değişikliğini değil CHP içinde bir değişimi ve yeni bir ismi tercih etti. Bunu görmek açıkçası çok zor değildi. Yılmaz Büyükerşen kuşağı yerini daha genç, farklı fikirleri olan ancak; kent kimliğini, şehir dokusunu ve Eskişehir’i çok iyi bilen Ayşe Ünlüce kuşağına bıraktı. Eskişehir’de yeni bir bahar başladı. Ayşe Ünlüce 1 Nisan itibariyle Eskişehir’de yeniliğin, dönüşümün sembolü oldu.

19 Mart’ta, 1 Nisan sabahında ortaya çıkabilecek olası manşetler diye bir tweet atmıştım. Bu tweet’te Ayşe Ünlüce’ye atfettiğim manşet şuydu;

“Ayşe Ünlüce’nin Eskişehirlilerin kalbine ektiği tohumlar sandıkta çiçek açtı. Ünlüce ile Eskişehir’de yeni bir bahar başlıyor.”

Evet, Eskişehir’de yepyeni bir bahar başlıyor. Bu bahar Eskişehir’e iyi gelsin. Bu bahar Türkiye’ye iyi gelsin. Kazanan Eskişehir olsun…

Belki henüz çok erken ama Başkan Ayşe Ünlüce’nin de artık güzel Eskişehir’i daha da güzel hale getirecek projelerini uygulamaya koyma vakti geliyor. Şehrin anahtarı onda. Merkez Belediyeler CHP’de…

Ayşe Başkan mazbatayı alır almaz Eskişehir’deki değişimin, dönüşüm düğmesine basmalı. Eskişehir’in ablası Ayşe Ünlüce’nin Eskişehir için yapacağı projeleri hayata geçirmeli. Ben de ilk günden beri kazanacağını düşündüğüm Ayşe Başkan’ın projelerini yakından takip edeceğim sözünü sizlere veriyorum. Sonuçta artık koltuğun sahibi belli olduğuna göre basının Belediye’nin ve Ünlüce’nin verdiği sözleri tutup, tutmayacağını takip etme zamanının geldiğini de düşünüyorum.

Şimdi söz verdikleri gibi Cumhuriyet Halk Partili belediyeler çalışacak ve bizler de bu çalışmaların takipçisi olacağız.

Eskişehir için her şeyin en iyisinin olmasını umuyorum.

Herkese sevgiler, saygılar ve iyi haftalar diliyorum.