Ne acıdır ki yerel seçimlere 10 gün kala emeklilere vaat edilen şey yalnızca 5 bin TL. Mevcut hükümet 5 bin TL ile acil çözüm arıyor…

Emeklilerin yaşam şartlarıyla ilgili kriz malumunuz gün geçtikçe büyüyor. Asgari yaşam şartlarının çok altında maaşlar alan çok sayıda emekli vatandaş derin bir yoksulluk ile çok zamandır karşı karşıya. Bu vatandaşlar artık yaşamlarını idame ettiremeyecek noktaya kadar geldi. Özellikle büyükşehirlerde yaşayan düşük gelirli emekliler için güncel tablo oldukça vahim.

Kira, gıda başta olmak üzere her gider kalemine gelen afaki zamlar Türkiye’de yaşayan pek çok insanın tabiri caizse belini bükmüş durumda. Bu tabloda en aşağılarda görünen gruplardan biri de dar gelirli emekliler. Emekli vatandaşlar çeşitli platformlarda bir süredir seslerini duyurmaya çalışsa da istediklerini elde edebilmiş değiller.

Mevcut hükümet ise sonunda emeklinin sesini duymuş gibi görünüyor. Fakat ses Ankara’ya gidene kadar biraz kısılmış ve kulaktan kulağa bilgiler aktarılırken sanırım söylemler biraz değişmiş. Yoksa hükümet 5 bin TL vererek emeklilerin yaşam standartlarını iyileştireceğini düşünmezdi herhalde.

Haziran-Temmuz dönemini beklemeden emeklilere, seçim öncesi 5 bin TL seyyanen zam verileceği haberi kulislerde ciddi şekilde konuşuluyor. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin Ankara mitinginde bu zammın “müjdesini” vereceği de ciddi şekilde dillendiriliyor.

Peki, 10 bin TL alan 12 bin TL alan emekli 5 bin TL zam alsa ne olacak? Gelen zamla birlikte asgari ücreti bile zor bulan maaşlar emeklinin hayatını nasıl kolaylaştırsın? –Ki ha keza asgari ücret neye yetiyor? Asgari ücretli her gün isyan ederken emekli vatandaşlar o seviyeye gelmek için hükümetin lütfetmesini bekliyor.

Bu ekonomik darboğaz durumu artık ciddi can sıkıcı olmaya başladı. Hükümetin seçim yatırımı için 5 bin TL vermesi bence vatandaşların, onlarca yıl bu ülkede iş hayatına emek vermiş emeklilerin emeğine saygısızlıktır. “Haydi, bir 5 bin TL verelim, siz de susun demektir.” Ben bu durumu kabul edilemez buluyorum.

Baronlar, patronlar, çeteler her gün zenginleşirken git gide yoksullaşan vatandaşa yapılan muameleyi kendi adıma kabul edemiyorum.

Yerel seçim sonrası gelmesi kuvvetle muhtemel yüksek zamlar sonrası bu 5 bin TL ile ne alınabilecek onu da göreceğiz…

Herkese sevgiler, saygılar ve iyi günler diliyorum.