AKUT Eskişehir ekip lider yardımcısı Ercüment Kocabaş: "Deprem haberini aldıktan sonra operasyon merkezimizde hazırlanıp saat 7.30'da bölgeye doğru yola çıktık." diye konuştu. Ayrıca karayoluyla 21 saatte Kahramanmaraş'a ulaştıklarını söyleyen Kocabaş, bölgeye ulaşan ilk ekiplerden biri olduklarını belirtti.

"Kahramanmaraş Vahim Bir Durumdaydı"
AKUT Eskişehir Ekibi'nin bölgeye gelir gelmez çalışmalara başladığını ve 50 saat aralıksız çalıştığını aktaran Ercüment Kocabaş, bir sonraki gün 2 takviye ekibin de çalışmalara katıldığını söyledi. Kocabaş: "AKUT Türkiye genelinde 30 ekibiyle birlikte sahadaydı. Bunun haricinde geride kalan arkadaşlarımız bulundukları illerden lojistik destek sağladılar. AKUT olarak bütün gücümüzle sahadaydık. Elimizden geldiğince aldığımız eğitimler sayesinde canlı vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefledik ve büyük çoğunlukla da canlı olarak vatandaşlarımızı kurtardık."

AKUT'a Nasıl Katılırım?
AKUT Eskişehir insan kaynakları sorumlusu Fatmagül Keskin ise, AKUT'a katılım süreci ile ilgili şunları söyledi: "Ekibimize dahil olmak için AKUT'un kendi internet sitesinden ya da AKUT portal üzerinden üyelik başvurusu yapılabilir. Üyelik başvurusu yapılmasının ardından 6 ay ile 1 sene içerisinde de gerekli eğitimler alındıktan sonra operasyonel olma yetkinliği kazanılabilir."