Eskişehir Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen Milli Maç ve bilet iddiaları ile ilgili EHA’ya açıklamada bulundu. Süreç içinde herhangi bir şaibe olmadığının ve üyelerin avantajı için bilet ve forma hizmetini hangi şartlarda sağlandıysa o şartlarda talebi olan odalara ilettiklerini belirten birsen Kuaförler Odası’da bunlardan biridir fakat başkanın neden böyle yaptığını anlamakta zorlanıyorum diye konuştu.

Eskişehir’de geçtiğimiz günlerde oynanan Türkiye – Ermenistan milli maçının ardından sosyal medyada Esnaf Odalarının kendilerine gelen biletleri parayla sattığı iddiaları gündeme gelmiş, sosyal medyada bununla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Son olarak Tuhafiyeciler odası başkanı Ali Safa Şen ve Tornacılar odası başkanı Adnan Karamanlı kendilerine bilet gelmediğini ve töhmet altında kaldıklarını dile getirerek Esnaf Odaları Birliği’ne tepki göstermişti.

İddialar ile ilgili görüşünü sormak için aradığımız Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen tepkiler karşısında şaşırdığını, herhangi bir şaibeli durum olmadığını belirterek “biz üyelerimizden gelen talep doğrultusunda TFF ile temasa geçerek odalarımıza ve üyelerimize yardımcı olmak için temin edici olduk. Hem bilet hem de milli formamızı TFF’den nasıl temin ettiysek aynı şartlarda oda üyelerine ulaştırarak sadece onların maç izlemesine yardımcı olduk. Bu konuda hem TFF resmi sitesi hem de TFF yetkilerinden bilgi ve görüş alınabilir.

Üstelik temin ettiğimiz 1000 biletten çok yoğun talep geldiği için 408 tanesini Kuaförler odamıza verdik ve oda üyelerine destek sağladık. Bu işten herhangi bir ticaret, herhangi bir kazanç ithamı yapmak anlaşılabilir değildir. Kuaförler odası başkanı neden böyle bir tavır ve tepkiye düştü anlamakta zorlanıyorum” ifadelerini kullandı.

Ekrem Birsen’den Özür Dileriz

EHA sayfalarında Bilet Skandalı Sürüyor başlıklı haberimizde Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen’in şahsı ile ilgili yanlış bir ifade kullanılmış ve editör kaynaklı hatamız kısa sürede fark edilerek gerekli düzeltmeler yapılmıştır. EHA olarak sehven gerçekleşen bu hatadan ve kullanılan ifadeden ötürü sayın Ekrem Birsen’den özür dileriz.