Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’nda Down Basketbol Milli Takım Antrenörü olarak görev yapan Ali İhsan Küçük, ES-KA (Eskişehir Kaplanları) Spor Kulübü ile Eskişehir Sabiha Gökçen Mesleki ve Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda yaptıkları farkındalık çalışmalarından bahsetti. Toplam 12 özel sporcu ile basketbol antrenmanlarını gerçekleştirdiklerini ve bu süreç içerisinde ise milli takıma sporcu yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Küçük;
“Otizm, down sendrom ve spektrum bozukluğu olan sporcularımız ile temel eğitim hareketleri başta olmak üzere motivasyon, özgüven, sosyal becerilerinin kanıtlanabilirliğinden Milli Takım’a kadar uzanan antrenman metotları uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

“Bir özel sporcu ilk başta bire bir antrenmanlar ile antrene edilir”
Spor Bilimleri Fakültesi çıkışlı olan 7 kişilik teknik ekip ile çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan antrenör Küçük, “Özel eğitimde en önemli unsurlardan birisi de sporcularımız ile bire bir antrenmanlar yapıyoruz. Sonra sporcunun durumuna ve özelliğine göre 2’şerli, 3’erli ve görmüş olduğunuz gibi 1 yıllık bir emek sonrası oluşturduğumuz gruplar meydana getiriyoruz. Bir özel sporcu ilk başta bire bir antrenmanlar ile antrene edilir. Temel hareket eğitimi alınır. Sosyalleşmenin en uç noktasından grup antrenmanlarına devam ederek hareket basketbol uzmanlığına kadar devam eder” dedi.