Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündemdeki maddeler, oy birliği ile alınan karar gereği ilgili komisyonlara havale edildi. Sonrasında yaşananlar ise, meclise sert rüzgarlar estirdi. Özellikle Başkan Büyükerşen’in işçilerin şikayetlerine neden olan maaş zammı görüşmeleri ile diğer siyasi gündeme ilişkin sözleri mecliste seslerin yükselmesine neden oldu.

PROVOKASYON VAR

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerde çalışan binlerce işçinin gözünü çevirdiği toplu iş görüşmelerinin halen sonuçlanmaması ve bazı işçi kesimi tarafından şikayetlerin kamuoyuna yansıtılması üzerine AK Partili Murat Özcan, konuya açıklık getirilmesini istedi.

Bunun üzerine bir açıklamada bulunan Büyükerşen, ortada büyük bir provokasyonun olduğunu iddia ederek, bu provokasyonu sağlayanları vicdansızlıkla suçladı.

Büyükerşen; “Bu konuda müzakereler devam ediyor. Bir sonuca ulaşılamadı. Verilenlerin en üstünde zam veriyoruz. Ama işçiler arasında provokatörler var, kışkırtanlar var. Espark AŞ’nin en düşük teklifi 8.200 Lira. Tepebaşı Belediyesi 7665 Lira verdi. Odunpazarı 6942, Mersin 7268 verdi. Bizim işçiler de 14.395 Lira istiyor. Görüyorsunuz çok açık bir provokasyon. Ödeyemeyeceğimizin dışında nasıl ücret verelim? Bundan sonra greve giderlerse gitsinler. Kamuoyu da bunların kim olduğunu öğrensin. Hiç kimse şüphe etmesin bunların kim olduğunu açık açık anlatırım. 14.395 Lira ücret isteyen sendikacıyı da, işçiyi de herkes öğrensin. Her gün binlerce kişi gelip iş isterken bunların yaptıkları tırıs gelir tırıs gider.” dedi.

HER ZAMAN İFTİRAYA VE TEHDİDE UĞRADIM

Yapılan provokasyonların seçim yaklaştığı için olduğunu da öne süren Başkan Yılmaz Büyükerşen, “Tramvay ilk başladığında gelip rayların önüne yattılar. İşportacılara büyük protesto yaptırdılar. Büyükerşen hakkında hırsızlık iftirasında bile bulundular. Bunları çok gördüm. O günden bu yana alnım ak, vicdanım rahat. Hala aynısını yapıyorlar. Millet açlıkla mücadele ederken, enflasyon altında ezilirken, istenen miktar vicdansızlıktan başka nedir? Bunlar vicdansız. Hakkımda ne yaparlarsa yapsınlar umurumda değil. Ben her zaman iftiraya uğradım her zaman tehdit edildim.”

AK PARTİ İL BAŞKANI KANALİZASYON SUYU DOLDURDU

Bu iftiralardan birisinin de AK Parti İl Başkanı tarafından yapıldığını öne süren Büyükerşen; “Buradan ilk defa söylüyorum. AK Parti İl Başkanı kanalizasyon suyunu damacanaya doldurup şehri gezdirdi. Bir de üstüne minibüs giydirdi. Plakalarına kadar tüm görüntüleri mevcut” deyince AK Parti sıralarından sesler yükseldi. Büyükerşen’in söylemlerine itiraz eden AK Parti sıralarına seslenen Büyükerşen, “Bu da diğer su firmaları için yapılmış bir iftiradır” ifadelerini kullandı.

Mecliste daha sonra sular durulurken, bir sonraki toplantı için oturum sonlandırıldı.