Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyesi emekli astsubaylar tazminat ve özlük hakları için mücadelesini sürdürüyor. TEMAD Eskişehir şubesi üyelerinin de aralarında bulunduğu emekli astsubaylar haklarını alabilmek için Ankara’da Meclis önünde basın açıklaması yaptı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de açıklamaya destek verirken, “Emekli astsubaylar uzun yıllardır hakkını istiyor. Tazminat hakkı ve özlük haklarının iyileştirilmesi temel taleplerden. Meclis bu talepleri duymalı, astsubaylarımızın haklı talepleri artık çözüme kavuşmalı.” dedi.


Astsubaylara Destek


CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer haklarını aramak için Ankara’ya giden emekli astsubaylara destek verdi. TEMAD Odunpazarı şubesi üyesi üyelerinin de aralarında olduğu, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce emekli astsubay hakkını
aramak için Ankara’ya çıkarma yaptı. TBMM önünde basın açıklaması yapan astsubaylara CHP’li milletvekilleri de destek verdi.

İl Komisyon Toplantısı Yapıldı İl Komisyon Toplantısı Yapıldı


"Haklı Her Talebin Yanındayız"


Astsubayların açıklamasına destek veren CHP’li Çakırözer şu değerlendirmelerde bulundu:


“Cumhuriyet Halk Partisi olarak yıllardır emekli astsubaylarımızın taleplerini dile getiriyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan astsubaylarımızın talepleri ortada. Emekli astsubaylar tazminat haklarını ve özlük haklarının iyileştirilmesini istiyor. Emekli astsubaylarımızın yıllardır dile getirdiği taleplerine Gazi Meclis çatısı altında artık bir çözüm bulunmalı. Biz CHP olarak emekli astsubaylarımızın yanındayız,sorunların çözümü için tam dayanışma içinde mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Editör: Buğrahan Doğangil