8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Eskişehir, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'i konuk etti.

Özgür Özel sabah saatlerinde, Eskişehir Ulus Meydanı'na yerleştirilen "Annelerimize ve Kadınlarımıza Saygı ve Şükran Anıtı’nın" açılış törenine katıldı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından kadınlara ve annelere duyulan saygı ve şükrana ithafen yaptırılan bu anıtın açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Açılışta CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen konuşma yaptı.

G I J L Y N4 Wg A Ac M G

Cumhuriyet Halk Partisi'nin dev organizasyonu ise 15.00'te başladı. Odunpazarı Meydanı'nda tertip edilen miting organizasyonunda inanılmaz bir kalabalık vardı. Partililer ve Eskişehir halkı Odunpazarı Meydanı bölgesinden ana yola kadar uzanan koridoru hınca hıç doldurdu. Birçok insan da bu dev mitingi evlerinin camından ve sahne arkasından izledi. CHP'nin görkemli mitinginde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dışında, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce de söz aldı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmalarında hükümet ve AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu'nu sert şekilde eleştirdi. Ayşe Ünlüce ise 8 Mart'ta kadının önemine ve kadınlara yönelik bir konuşma yaparken aynı zamanda yerel seçim atmosferini de değerlendirdi.

Ayşe Ünlüce konuşmasında;

"Sayın Genel Başkanım,

Kadın Kolları Genel Başkanım,

Kıymetli milletvekillerim,

Belediye Başkanlarımız, yol arkadaşlarım,

 

Eskişehir’in vefalı, emekçi, güçlü kadınları merhaba…

Eskişehir’in yıkılmaz, yılmaz, çalışkan erkekleri, merhaba…

Milletvekili Dönmez: " Türkiye Olarak Barış ve Huzurun Garantörü Olmaya Çalışıyoruz" Milletvekili Dönmez: " Türkiye Olarak Barış ve Huzurun Garantörü Olmaya Çalışıyoruz"

Eskişehir’in ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Bugün yanımızda olarakbize güç veren, bir kez daha desteğini gösteren, Cumhuriyet Halk Partimizin kadına verdiği önem ve değer için başta Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel ve partimizin yönetim organlarına, Yılmaz Büyükerşen Hocama huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Yıllarca kadınlar için çalışmış, eşitlik için mücadele etmiş bir kadın, bir hukukçu, bir kızkardeşiniz olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüzü kutluyorum.

Belediye olarak açtığımız merkezler ve politikalarımızla lider bir belediye olduk.Kadın istihdamını arttırdık ve kadının yönetici kademesindeki yerini güçlendirdik. Uzun yıllar otuz büyükşehir belediyesi arasında tek kadın genel sekreter olarak görev yaptım.

Hayata geçirdiğimiz Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezimiz 2008, Eşitlik Birimimiz 2014, Aile Danışma Birimimiz 2021 yılından bu yana halkımıza hizmet veriyor. Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi açıldığı günden bu yana 40 bin kadına hizmet verdi.

Yeni dönemde, Eskişehir’in ilk kadın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kadınların eşitliği, ve özgürlüğü için mücadeleme devam edeceğim. Göreceksiniz ki; bu şehirde kadının,  çocuğun ve engellilerin öncelikleri göz önünde bulundurulmadan tek bir proje yürütülmeyecek.

Yeni dönemde kadın merkezlerinin sayısını hızla arttıracağız. Kadının eğitimde, iş hayatında güçlenmesi için çalışacağız. Her yaşta kadını desteklemek için, yaşlarını, farklılıklarını, önceliklerini gözeterek Eskişehir’de her noktaya hizmet götüreceğiz.

Başlattığımız kooperatif çalışmalarıyla kadını üretime teşvik ederek ürettiklerini ekonomimize katan projelerle yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kadınların donanımıyla, üretimiyle, eğitimiyle, geleceği dönüştürecek vizyonuyla Eskişehir’de tarihe not düşülecek çok güzel bir dönem bizi bekliyor.

Peki bugün ülkeyi yönetenler emekçi kadınlar gününde bize ne diyebilecek, hangi vaatte bulunabilecek.

Bugün ülkeyi yönetenler kadınları ve emeğimizi nasıl koruyabilecek.

Mutfaktaki yangını nasıl söndüreceklerini söyleyebilirler mi?

İstanbul sözleşmesinden çıktıktan sonra bizi  koruyabilecekler mi?

Meclis üyesi listelerine bakın, kadının adı var mı?

Böyle bir zihniyetin sizi, bizi, şehrimizi, doğayı-hayvanı korumasını bekleyebilir miyiz?  Ama korkmayın. BEN VARIM… BİZ VARIZ… SİZ VARSINIZ… CHP VAR!

Biz üretmeyi, derman olmayı çok iyi biliriz. Biz yoktan var etmeyi iyi biliriz. Biz emeğin ne olduğunu çok iyi biliriz.

BİRİLERİ ŞUNU ÇOK İYİ BİLSİN Kİ BU SEFER HAZIRA KONAMAYACAKSIN.

BİRİLERİ ŞUNU ÇOK İYİ BİLSİN Kİ BU SEFER EMEĞİNİN OLMADIĞI YERDE HAK İDDİA EDEMEYECEKSİN.

BİRİLERİ ŞUNU ÇOK İYİ BİLSİN Kİ KAZANAMAYACAKSIN. ÇÜNKÜ EMEĞİNİN, ALIN TERİNİN OLMADIĞI YERDE SANA YER YOK… OY DA YOK, GÜVEN DE YOK!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Odunpazarı Meydanı’ndan güzel şehrime ve güzel ülkeme sesleniyorum;

Bize güvenin ve inanın.

Bu heyecan ve aşkla,

Eskişehirli kadınlar Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına hazır.

Biz buradayız, başaracağız, kazanacağız…

Daha güzel yarınlarda hep birlikte olmak dileğiyle…

İşimiz Gücümüz Eskişehir, İşimiz Gücümüz Türkiye…" ifadelerine yer verdi.