Kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere tüm Eskişehirlilerin el becerilerini geliştirebilmeleri, kişisel gelişim sağlayabilmeleri ve meslek sahibi olmaları amacıyla kurulan ESMEK’in kursiyerleri, dönem sonu el sanatları karma sergisini ESMEK’in kuruluşunun 23. yılında “Renklerin Büyüsü” temasıyla Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde açtı. Sergiye,
Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin yanı sıra; Denizli Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, İzmir Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'Burası Eskişehir' Dedi Üretmeye Başladı 'Burası Eskişehir' Dedi Üretmeye Başladı


Açılışta konuşan Başkan Ünlüce,

“23 yılda 300 binden fazla hemşehrimize dokunan ESMEK artık sanatçılar yetiştiriyor. Hepinizi kutluyorum. 2000’li yılların başında ESMEK’in kurulmasında katkısı olan insanlardan biriydim, bu yüzden bugün benim için daha anlamlı. Yaşam boyu öğrenme kültürünü şehrin bütününe yayma ideali ile hizmet veren ESMEK’ten faydalanan kursiyerlerimizin emekleri ile ortaya çıkan bu muhteşem sergiye tüm Eskişehirlileri davet ediyorum.” dedi.


Ünlüce ayrıca, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Her Ev Bir Atölye Kadın Kooperatifi aracılığıyla ESMEK kurslarına katılan kadınların online satış yaparak aile bütçelerine katkı sağladığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi olarak, sosyal hayata katılan ve üreten tüm vatandaşların her zaman arkalarında duracaklarını ifade etti.

Editör: Buğrahan Doğangil