Eskişehir Mezunları ve Eskişehir’de Yetişenler Vakfı (ESVAK) tarafından her ayın ilk Cumartesi günü düzenlenen İstanbul Buluşmaları’nın 6.sı Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği (BKŞDER) Ateş Ülker Salonu’nda yapıldı.

Eskişehirspor Asbaşkanlarından ve Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Başkan Yardımcısı Dt. Oğuz Şengel’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıya, ESVAK Merkez Mütevelli Heyeti Başkanı Sabahattin Sarı, ESVAK Genel Başkanı Sedat Rıfat Doyum ve Boğazın Kırmızı Şimşekleri Derneği Başkanı Selahattin Erdoğan’ın yanı sıra ESVAK ve BKŞDER üyeleri katıldılar.

İsmail Özgür Uzun’un takdimi ile saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra kısa bir konuşma yapan ESVAK Genel Başkanı Sedat Rıfat Doyum şunları söyledi: ‘’6 ay önce başlattığımız ‘İstanbul Buluşmaları’nda bugün çok özel bir konuşmacımız var. Bizler her ne kadar Eskişehirli olmasak da yüksek öğrenimimizi yaptığımız, ekmeğini yiyip suyunu içtiğimiz Eskişehir’in en büyük markası olan Eskişehirspor’u büyük bir muhabbetle takip ediyoruz. Bugün Eskişehirspor’un TFF’den sorumlu As Başkanı sayın Yusuf Oğuz Şengel’i konuk edeceğiz ve kendisinden inşallah güzel haberler alacağız.’’

Eskişehir İçin Zirai Don Uyarısı Eskişehir İçin Zirai Don Uyarısı

A C3T6Tt N

Konuşmasının ilk bölümünde mesleki konulara yer everen Diş Hekimi Yusuf Oğuz Şengel, ağırlıklı olarak implant teknikleri konusunu işledi ve katılımcıların bu yöndeki sorularını yanıtladı. Konuşmasının öenmli bir bölümünü Eskişehirspor’a ayıran Yusuf Oğuz Şengel özetle şunları söyledi: ‘’Biz Eskişehirspor sevdalıları olarak her zaman söylüyoruz; Türkiye’nin en sevilen futbol takımı Eskişehirspor’dur. Bugün ülkemizde hangi futbolsever ile konuşursak konuşalım ilk mesele ‘Ne olacak bu Eskişehirspor’un hali’ meselesi oluyor. Ne yazık ki, kötü yönetimler sebebiyle bir borç batağına sürüklenen ve aldığı transfer yasakları neticesinde bugün amatör lige düşen Eskişehirspor aslında şu an bile dillere desten bir mücadelenin içindedir. Eskişehir kentinin yalnızlığa ittiği Eskişehirspor’a taraftar sahip çıktı ve yaşaması için büyük bir mücadele verdi, vermeye de devam ediyor.’’ Eskişehirspor’un kapatılması ve yerine kentin yeni bir takımla liglere dönmesi fikrinin Eskişehir’de asla kabul görmeyeceğini vurgulayan Yusuf Oğuz Şengel sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Erkan Koca başkanımızla birlikte yürüttüğümüz bu mücadele Türk futbol tarihine geçecek bir mücadeledir. Tüm olumsuzluklara rağmen borç ödeyen, büyük maddi külfetlere rağmen takımı liglerde tutabilen, kapısına kilit vurulmasına müsaade etmeyen bir yönetimimiz var. Yıllarca yaşanan yönetimsel olumsuzluklar neticesinde Eskişehirspor nezdinde yaşanan küskünlükleri yavaş yavaş kırmaya başladık. Borç üzerine borç eklemeden, tam tersi borçlarımız da ödeyerek, takımın ağır masraflarını da karşılayarak yaşamasını sağladık. Şimdi kentimizin kenetlenerek Eskişehirspor’u yeniden layık olduğu yerlere getirmesinin vaktidir. Bunu da başaracağız inşallah.’’ Katılımcıların Eskişehirspor ile ilgili yoğun sorularına da cevap veren Yusuf Oğuz Şengel, Yaşasın Eskişehirspor diyerek konuşmasını tamamladı.