Tepebaşı Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Tepebaşı İklim Sözcüleri Programı kapsamında, çocuklara doğa-çevre ve iklim değişikliği bilinci aşılamak amacıyla başlatılan “İklim İzcileri” programı sürüyor.

Çocuklarda özgüven, sorumluluk duygusu, liderlik, takım çalışması gibi becerilerin geliştirilmesinin hedeflendiği programda, izcilik eğitimi de veriliyor. Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda düzenlenen eğitimde Mayıs ayı çalışmaları dolu dolu geçti. Mayıs ayı çalışmaları kapsamında Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Doç. Dr. Hıdır Karaduman, okul öncesi öğretmenliğinden Dr. Öğr Üyesi Ümran Alan ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı 4. sınıf öğrencilerinin de katılımıyla riskli alan eğitim seti tanıtıldı. Çocuklara eğitim setiyle deprem, sel, erozyon gibi afetlere yönelik farkındalık oluşturmak amaçlanırken aynı zamanda da eğlenerek öğrenme fırsatı sunuldu. Ayrıca çadır için kullanılan parçalar gösterilerek kurulum ve toplama çalışması gerçekleştirildi.

Temel izcilik çalışmaları ile ekip bilincinin kazandırılması ve çocukların yeteneklerini keşfetmek, geliştirmek, geziler ve kamplar ile çocukların yaşayarak öğrenmesini sağlamak da programın amaçları arasında yer alıyor. Program kapsamında Tepebaşı İklim Sözcüleri önderliğinde düzenlenen iklim ve enerji çalışmaları, iklim ve çevre ile ilgili önemli gün ve haftalara katılım, iklim ve çevre ile ilgili eğitim, proje çalışmaları ve sergiler, dijital bağımlılığı azaltmak amacı ile doğa ile iç içe sosyal ve etkili iletişim atölyeleri gerçekleştiriliyor.

Aktiviteler Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda

Yarışmalar ve oyunlar ile bedensel, ruhsal aktiviteler düzenlenecek olan program kapsamında, her ayın ilk 2 pazar günü izcilik, son 2 pazar günü ise iklim ve çevreye yönelik eğitimler, atölyeler, teknik geziler gerçekleştirilecek.

10-15 yaş aralığında yaklaşık 30 öğrencinin yer aldığı program Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda başladı. Hava durumuna göre uygulamalı kamplar da Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı'nda ya da doğayla iç içe başka alanlarda da yapılabilecek.

Konu hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 211 40 00 / 3351 - 3353 numaralı telefonlardan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü yetkililerine ulaşabiliyor.