İddiaya göre, Tepebaşı ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki İsmail Yavuz, 2019 yılında tanıştığı Mehmet Fettah Ç.’ye (37), vaatte bulunması üzerine oğlunu ve damadını devlet memuru yapması, kızını ise özel bir hastanede e sokması için belli aralıklarla para verdi. Herhangi bir şekilde vaatlerini yerini getirmeyen Mehmet Fettah Ç., çeşitli bahanelerle Yavuz’dan daha fazla para istedi. Mağdurun para vermemesi üzerine şüpheli, “Kızının, damadının ve oğlunun işlerini bozarım” şeklinde tehditlerde bulunmaya başladı. Bunun üzerine mağdur Yavuz, şüpheliye bir miktar daha para gönderdi. Toplamda 45 bin TL gönderen Yavuz, şüphelinin kendisini dolandırdığını söyleyince telefonuna hakaret ve tehdit içerikli mesajlar aldı.

12 yıla kadar hapis talebi
İsmail Yavuz’un 11 Ekim 2020 tarihindeki şikâyeti üzerine olayla ilgili Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma tamamlandı. Şüpheli Mehmet Fettah Ç. hakkında ‘dolandırıcılık’ ve ‘hakaret suçlamasıyla Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesinde kamu davası açıldı. Mahkeme, sanığın üzerine atılı suçun vasfının ‘nitelikli dolandırıcılık’ olması ve dosyanın ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerektiği nedeniyle dava hakkında görevsizlik kararı verdi. Olaya ilişkin hazırlanan iddianame Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede sanık Mehmet Fettah Ç. hakkında ‘kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık’ suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası talep edildi. Ayrıca süreç içerisinde mağdurun telefonuna gönderilen hakaret içerikli mesajlar nedeniyle sanık hakkında ‘hakaret’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Suçlamaları reddetti
Sanık Mehmet Fettah Ç. soruşturma aşamasındaki ifadesinde üzerine atılı suçlamaları reddederek müştekiyi yaklaşık 1 buçuk yıldır tanıdığını, müştekinin çocuklarının kamuda işe yerleştirilmesi için aracı olmadığını, kızının özel bir hastanede işe yerleştirilmesi için referans olduğunu ve bu iş için para almadığını söyledi. Sanık, maddi sıkışıklıktan dolayı müşteki Yavuz’dan borç para aldığını ve borcunu henüz ödeyemediğini belirtti.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk celsesinde tutuksuz sanık Mehmet Fettah Ç. duruşmaya katılmadı. Davada müşteki sıfatıyla yer alan İsmail Yavuz ile taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu. Mahkeme heyeti, müşteki ve tanık beyanlarını dinledi.