Adaylığını açıklayan Kabasakal şu ifadeleri kullandı...

İyi parti genel idare kurulunun 30.09.2022 tarihinde aldığı karar gereği 3.10.2022 tarih itibari ile Türkiye genelinde İyi Parti il ve ilçe teşkilatlarının kongreleri ve akabinde 3. olağan kurultayının yapılmasına karar verilmiştir. Bu kararlar doğrultusunda İyi Parti il teşkilatı da hazırladığı seçim takvimine göre 11.12.2022 tarihinde Tepebaşı İyi Parti ilçe kongresini gerçekleştirecektir.

Değerli yol arkadaşlarım, kıymetli basın mensupları,

Bugün Türkiye olarak, Türk milleti olarak zordayız ve dardayız. İstiklal ve istikbalimize göz dikilmiş, etrafımız sarılmış, hainler içten ve dıştan memleketimizi dört koldan kuşatmış durumda.

Ülke ve millet olarak resmen bir beka mücadelesi veriyoruz. Bu nedenle birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde vatan sevdasını, Milliyetçilik ve Atatürk devrimlerinin ruhunun oluşmasını fırsat bilerek, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamını yeniden oluşturup, birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik duygularımızın, arkadaşlık bağlarımızı yeniden yeşertip güçlendirmeliyiz. Partimize ve davamıza gönül vermiş iyiler hareketinin cesur insanlarını kucaklayarak hep birlikte el ele verip iktidar için yürümeliyiz...

Haksızlığa, yalana, talana zalimlerden hesap sormak devletin sistemini değiştirip Atatürk ilke ve devrimlerini etkisizleştiren, parlamenter sistemi ortadan kaldıran tek adam ucube sistemini değiştirmeye and içmiş cesurlar hareketinin bir parçası olmak için, 11.12.2022 de yapılacak İyi Parti Tepebaşı ilçe kongresinde Tepebaşı ilçe başkanlığına aday olduğumu değerli basın mensuplarımızın aracılığı ile Eskişehir halkına ve iyi partinin bütün delege ve üyelerine deklare ediyorum. saygılarımla.