Kış bitti, bu aralar rüzgara teslim olan Erdek günleri başladı. Ülkenin pek çok yerinde olduğu gibi Balıkesir’de de yıllardır devam eden AK Parti dönemi yerini CHP’ye ve yakından tanıdığım sevgili Ahmet Akın’a bıraktı.

Baştan belirteyim ki bu değişim tüm Balıkesir’in havasını değiştirmiş, AK Parti, CHP meselesinden ziyade bir değişime imza atıldığı için Eskişehir gibi buralarda da insanlar biraz heyecanlı, neler olacağını merakla bekliyorlar. 

Neyse bu çok gerekli olmayan bilgiyi bir kenara bırakıp Eskişehir’e dönelim. 

Eskişehir’de de seçim bitti, gündem biraz sakinledi ama AK Parti saflarında yaşanan hezeyan hızlı bir şekilde günyüzüne çıkmaya başladı. 
CHP’de ise hafif hafif hissettirilmek istenen Kazım Kurt liderliğine tanık oluyoruz. 

AK Parti’den başlayalım… 

İl Başkanı Gürhan Albayrak standartların dışında bir siyasetçi olduğunu Ayşe Ünlüce ziyaretiyle gözler önüne serdi. Parti içinde çok tepki çeken, rahatsızlık duyulan nazik söylemleri ile adeta topa tutuldu. Aslında topa tutulma sebebi nezaketi değil, seçim sonrası görevi bıraksın isteğiydi ve nazik söylemleri işin bahanesi oldu. 

Çünkü parti içinde seçim süreci geride kaldı ve kendine yeni bir uğraş, güç, alan arayanlar var. Murat Özcan, Mustafa Birsen, Orhan Durmuş gibi deneyimli isimlerin yokluğunda sezona başlayan meclis üyeleri karşılarındaki çoğunluktan dolayı epey tecrübesiz ve pasif bir görünüm veriyor. 

Seçimde mağdur edilen Hamid Yüzügüllü ve elindeki makamdan olan Özkan Alp’in de şansını il başkanlığı ile denemek istediği gelen bilgiler arasında. 
Üstelik ortaya çıkan başarısızlığın faturasını Ayşen Gürcan’a kesip partinin yeniden yapılanması ile ilgili Ankara üzerinde hesap yapanların olduğu da gelen bilgiler içinde. 

Anlayacağınız AK Parti seçim sonrası kabına sığmayan bir hesaplaşmanın fitilini ateşledi. 

CHP’de ise işler yolunda gitmekle beraber gelecek sezonun hazırlıkları şimdiden başlamış durumda. 

Talat Yalaz’ın yaptığı çıkış ve başarısı karşısında düne kadar Yalaz’ı destekleyen ve seçilmesi için çalışanların bile rahatsız olduğunu görmeye başladık. 
Nitekim Yalaz şimdiden geleceğin en iddialı milletvekili adaylarından biri olarak konuşulmaya başlandı. Yani vekil kadrolarından biri şimdiden düştü havası var. 

Öte yandan Kazım Kurt’un hem Eskişehir hem parti genel merkezindeki ağırlığı onu partinin yeniden liderliği konusunda vitrine çıkarmaya başladı. 
Kurt hem genel siyaset hem yerel siyaset için hamle şansına sahip olmakla beraber güçlü bir belirleyici olacağının sinyallerini veriyor. Şimdilik yoğurdu üfleyerek, akıllı, planlı ilerliyor 

Bir de dikkatinizi muhakkak çekmiştir. Ayşe Ünlüce CHP konusunda Büyükerşen gibi mesafeli bir yapıda değil. Partiden kopmadan, örgüt ile sürekli yakın temas içinde ilerliyor. Geçmiş dönemlerde yaşanan kopukluktan eser kalmadı. Partililerin belediye aidiyeti giderek güçleniyor.  Ancak Erman Gölet, Ayhan Kavas, Hüseyin Akçar gibi seçim döneminde cansiperane gayret gösteren isimlerin akıbeti halen belirsizliğini koruyor. 


CHP içinde, daha doğrusu kurmay konsensusu içinde bu isimlere karşı direnen ve onlara aktif bir görev verilmesini istemeyenler var. Ancak bu isimlerin gösterdikleri çabayı da karşılıksız bırakmak olanaksız gözüküyor. Dolayısıyla henüz üstesinden gelinmemiş küçük problemler yok değil. 

Malum havalar ısındı, hayırlı olsun ziyaretleri bile henüz bitmedi.  Hemen her şey zamanını bekliyor. Yaz ayları temposu düşük geçse de sonbaharla birlikte Eskişehir hareketlenir. Biz de ara ara nabzı yoklamayı sürdürürüz. 

Şimdilik herkese sağlıklı haftalar, huzurlu ve bol güneşli günler dilerim.