Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sivrihisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Sivrihisar Belediyesi işbirliği ve kontrolünde gerçekleştirilen ve FAO tarafından desteklenen bu proje, Arazi Tahribatının Dengelenmesi Yukarı Sakarya Havzası Projesi'nin bir parçası olarak hayata geçirildi.

Sivrihisar Asma Yaprağı Kadın Kooperatifi, bölge ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra kadınların özgüvenini artıracak ve toplumsal kalkınmaya olumlu etkileri olacak bir rol üstleniyor. Kadın çiftçiler, Birleşmiş Milletler Tarım Örgütü tarafından hibe edilen 500 metrekarelik serada FAO tarafından sağlanan domates fidelerini dikme işlemini gerçekleştirdi.

Eskişehir'deki Asma Yaprağı Kadın Kooperatifi'nin üyeleri, hibe edilen serada domates yetiştirerek bölge ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra kendi özgüvenlerini artırıyorlar. Proje, kadın çiftçilerin tarımsal üretimdeki potansiyellerini değerlendirerek, kadınlara ekonomik bağımsızlık sağlama ve bölgenin tarımsal üretim potansiyelini artırma hedefi taşıyor.

Sonuç olarak; Sivrihisar Asma Yaprağı Kadın Kooperatifi'nin üyelerinin, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sivrihisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sivrihisar Belediyesi ve FAO işbirliği ile yürütülen  “Arazi Tahribatının Dengelenmesi Yukarı Sakarya Havzası Projesi” kapsamında hibe edilen sera projesi sayesinde domates fidelerini yetiştirmesi, kadınların tarımsal üretimdeki potansiyellerini ortaya koymalarını ve toplumsal hayatta önemli bir rol oynamalarını sağlıyor. Bu projenin, kadınların gücünü göstererek toplumsal kalkınmaya olumlu yönde etki etmesi bekleniyor.