Odunpazarı Belediye Başkanı ve yeni dönem CHP Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Kazım Kurt, kendi ilçesinin en büyük mahallesi Emek'te 2. seçim iletişim ofisinin açılışını gerçekleştirdi. CHP'nin Eskişehir'deki üst düzey kadrolarının ve belediye başkan adaylarının da katıldığı açılış adeta bir miting havasında geçti. Açılış töreni sonrasında gerçekleştirilen Ramazan Çelik konseri de vatandaşların büyük ilgisine sahne oldu.

Kazım Kurt'un Emek seçim iletişim ofisi açılışına; Eskişehir Büyükeşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükeşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ve CHP Odunpazarı belediye meclis üyesi adayları ile partililer katıldı. Emek Mahallesi'nde yapılan açılışta vatandaşlar meydanı ve sokakları hınca hınç doldurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi kurmayları seçim iletişim ofisinin açılış kurdelesini çocuklar ile birlikte kesti ve ortaya samimi görüntüler çıktı.

D S C04907

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt açılış töreni konuşmasında;

"Biz Emek Mahallesi'ni çok seviyoruz. Emek'te ikinci seçim büromuzu açıyoruz çünkü Emek, Eskişehir'in en büyük mahallesi. Ama ne yazık ki Emek Mahallesi'nde lise yok. Ben 10 yıldır bağırıyorum, talep ediyorum. Neden Emek Mahallesi'nin çocukları liseye gitmek için iki tane, üç tane otobüs değiştirmek zorunda kalıyor diye.

4 yıl Milli Eğitim Bakanlığı yapan AK Parti Eskişehir Milletvekili Emek'e bir lise yapmayı akıl edememiş. Biz defalarca söyledik. Nihayet geçen hafta adayın biri dedi ki 'Emek Mahallesi'ne lise yapıyoruz.' İnşallah yaparlar. Ama bunların verdikleri sözlere inanmayın. Seçimden sonra hepsini unuturlar. Ama biz bu işi hep beraber takip edeceğiz. Düşün ardımıza sizinle beraber gerekirse Milli Eğitim'in önünde gidip yatalım. Emek liseye kavuşana kadar direnelim.

Mahallede çocuklar liselere girmek için kurs görmek zorunda kalıyorlar. LGS kursları var. Bu kursların bir yıllık fiyatı 20-25 bin TL. Emek'te kaç kişi var bunu rahatlıkla ödeyebilecek? Elbette çok kişi yok. Ama korkmayın Odunpazarı Belediyesi var. Odunpazarı Belediyesi'nin Halk Merkezleri'nde, Gençlik Merkezleri'nde, şu anda Emek'ten 650 çocuğumuz LGS kursu alıyor. Devletin yapmadığını, yapamadığını biz yapıyoruz.

CHP İl Yönetiminden Başkan Kurt'a Ziyaret CHP İl Yönetiminden Başkan Kurt'a Ziyaret

Sosyal belediyecilik böyle olur. Sosyal belediyeciliği Eskişehir belediyeleri olarak tüm Türkiye'ye tanıttık. İktidara muhalif konumda olmamıza rağmen biz 10 yıldır Emek'te bir hizmeti aksatmadık. En iyisini yapmaya çalıştık. Demek ki illa iktidar ile aynı partiden bir belediye olmaya gerek yok.

Rahat olun, kormayın biz Türkiye'nin en demokrat belediyeleriyiz! Bütün Türkiye belediye görmek için Eskişehir'e geliyor. Biz halkın, yoksulun, işsizin, kadınların, emekçinin ve çocukların yanındayız." dedi.