Eskişehir’de geçtiğimiz günlerde garajda çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen 3 bloklu apartmanda tahliye çalışması devam ederken, bina sahibi o anları anlattı.


Geçtiğimiz Perşembe günü akşam saat 8 sıralarında, Kumlubel Mahallesi Edipler Sokak’ta bulunan 3 bloklu Özader Apartmanı’nın garaj kısmında, henüz belirlenemeyen bir sebepten ötürü yangın çıkmıştı. 24 daireli apartmandaki vatandaşlar büyük panik yaşarken alt kattakiler kendi imkanlarıyla, üst katta yaşayan vatandaşlar ise itfaiye yardımı ile tahliye edilmişti. Akşam saatlerinde meydan gelen yangının bilançosu sabah saatlerinde daha net bir şekilde göze çarptı.

Av. Ayhan Kavas'a EBB'de Önemli Görev Av. Ayhan Kavas'a EBB'de Önemli Görev

Garajda bulunan eşyalar, yalıtım malzemeleri, elektrik ve su tesisatı tamamen kullanılmaz hale geldi. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı yangında dumandan etkilendikleri için tedavi gören vatandaşlar, sabah erken saatlerinde evlerine geldi. Duman ve yoğun ısıdan dolayı kullanılamayacak hale gelen evlerinden önemli eşyalarını yanına bina sakinleri, geçici süreyle konaklayacakları yerlere taşındı. Yangının çıkış nedeni hakkında araştırma devam ederken, bina sahibi Mustafa Gürcan hasmının olmadığını, kasıt olma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.