31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarına devam eden Kazım Kurt, Odunpazarı Paşa Mahallesi'nde seçim ofisini açtı. Oldukça büyük bir kalabalığın olduğu açılış adeta miting havasında geçti.

"Orada Kültür Var Sanat Var"

Açılışta konuşan Kurt, "Biz yıllardan bu yana Eskişehir'de belediyeciliği en iyi şekilde yapmaya çalışan ve bunu da bütün Türkiye'ye kanıtlayan bir kadroyuz. Bu kadro da 31 Mart'tan sonra görevine devam etmek istiyor. Size şimdi bir hikaye anlatmak istiyorum. Eskiden hikayeler Nasreddin Hoca bir gün diye başlıyordu şimdi ben bir gün Şehir Hastanesi'ndeyken diye başlıyor. Odunpazarı 10 yılda bizim dönemimizde hangi hizmetleri aldı? Arkamızda bulunan külliye Odunpazarı Belediyesi'nin elinden alınmaya çalışıldı ama biz vermedik. Direndik ve aldık. Şimdi orada Lületaşı Müzesi var, Fotoğraf Makineleri Müzesi var, Ahşap Eserler müzesi var. Orada kültür var, sanat var."

"Emek Mahallesi'nde Lise Yok Yazıklar Olsun"

"Arasta Çarşısı'nda bir kütüphane açtık. Buraya gelen turistlerin çocukları orada eğleniyor, orada kreş hizmetini alıyor ve rahatlıkla Odunpazarı'nı gezebiliyor. Eskişehir'in en önemli turizm merkezi burası oldu. Dolayısıyla biz bunları yaptık fakat bunun karşısında ne oldu size onu anlatayım. Bu külliyenin karşısında Eskişehir'in en önemli firmalarından birinin adını kullanarak bir ucube yaptılar. 10 yıldır bir müze bitirilemez mi, 10 yıldır orası yarım. Türk Dünyası'nın parasının hesabını veremediler çünkü Türk Dünyası Vakfı'nın Eskişehir'de kaç lira toplayıp götürdüğünü kimse bilmiyor. Açıköğretim'in paraları gitti, Ticaret Odası'nın, Sanayi Odası'nın ve belediyelerin verdiği paralar gitti, şimdi Nabi Avcı Beyle birlikte vakıf da gitti. Hani Eskişehir vakfıydı, hani Eskişehir'e hizmet için gelmişti?. Söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Emek Mahallesi'nde lise niçin yok dedik dün AKP'nin adayı da aynı şeyi söylemiş ' Emek'te lise yok yazıklar olsun' demiş. Evet yazıkları olsun Emek Mahallesi'ne lise yapacakmış, 22 yıldır iktidar olacaksınız, Türkiye'yi tek başınıza yöneteceksiniz ama Emek Mahallesi'nde lise olmadığının şimdi farkına varacaksınız."

Erdal Şanlı'dan 'Sitemkar' Açıklama Erdal Şanlı'dan 'Sitemkar' Açıklama

Açılışta söz alan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, "Bütün Türkiye sizinle gurur duyuyor ben sadece kumandanlık yaptım. Sene 1999 siyasete ilk defa bu kürsüde bu meydanda hitap etme şansı buldum. Ben sizin hocanızdım yıllarca çocuklarınıza eğitimler verdim, eğitim sağlayacak sistemleri kurmak için uğraştım. galiba da muvaffak olduk. Bugün Anadolu Üniversitesi'nin 2 fonksiyonu var biliyorsunuz biri örgün dediğimiz fakülte ve yüksek okul temelli eğitimler diğeri de açıköğretim dediğimiz uzaktan öğretim sistemi. O sistemi kurduk ve bugün 1 milyon 400 bin öğrencisi var. Şimdi büyüyen Eskişehir'den korkmaya başladım, büyüsün de istemiyorum. Çünkü sizin sosyal yapınız bozulmasın, çünkü sizin hemşehrilik duygunuz, bu şehirde yaşamanın gururundan mahrum olmayasınız istiyorum. Kadınlar bir elmanın yarısıdır, yarısı biziz yarısı onlardır. Bunu benim vasiyetim olarak da kabul edebilirsiniz. Kadına saygı kadına sevgi, annelerine saygı duyulmalıdır. Sevgili hemşehrilerim ben artık aranızda daha hür gezebilecek durumdayım. Sizlerle pastahanelerde, parklarda sohbet etmenin sevincini yaşayacağım. Az önce söylediklerimin bir ispatı olarak kendimin yerine sevgili Ayşe'yi ilan ediyorum. Ona sahip çıkınız, size emanet ediyorum.

Açılışta söz alan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, "Ben de bir Odunpazarı Mahallesi sakini olarak buradayım. Sevgili Odunpazarlılar şöyle bir düşündüm, 25 yıl önceki Odunpazarı ile şimdiki Odunpazarı arasındaki farkı düşündüm sokaklarda yürürken. Genç olan arkadaşlarımız bilmez belki ama benimle yaşıt ya da daha büyük olanlar bilirler. Odunpazarı bambaşka bir yere ulaştı. Bu ulaştığı yeri 25 sene önce hayal bile edemezdik. 1999'daki seçimlerden sonra burada ufak ufak kıpırdanmalar başladı, sonra Odunpazarı Evleri tabelası oldu. Abacı Konak yükselmeye başladı. Sonra müzeler yapılmaya başlandı ve yukarıdaki büyük otel yapıldı derken ödüllü müzemiz Odunpazarı Modern Müzesi yapıldı. Kazım Başkanımız yaptıklarını zaten anlattı ama Büyükşehir olarak da buradayız. Çok yakında Sanat Sokağı açılıyor, çok yakında Avlu Eskişehir açılıyor ve Odunpazarı Eskişehir'in zaten kalbi ama iyice kalbi ve beyni olacak. Burada sanatçıların, sosyal hayatın buluşma noktası olacak Sanat Sokağı. Büyükerşen hocamızın vizyonuyla, bakış açısıyla, sanata olan düşkünlüğüyle inanılmaz yerler oluştu oralara da sahip çıkacağınızı biliyorum. 

"Halk Ekmek Büfesi İstiyorlar"

"1 Nisan Eskişehir'de umut olsun ve bu umut tüm Türkiye'ye ulaşsın. Biz Eskişehir'den Ankara'ya bir mesaj vereceğiz. Sizin yarattığınız bu ekonomik tabloya dur diyoruz. Biz halkçı belediyeciliğe, sosyal belediyeciliğe devam ediyoruz diyerek sesimizi yükseltmemiz gerekiyor. Son zamanlarda 3 başkanımızla beraber gittiğimiz her yerde sorunlarınız nedir diye sorduğumuzda normalde şehirlerin en büyük sorunu trafik olur, sokak köpekleri olur, altyapı sorunları olur ama bize denilen ilk şey Halk Ekmek Büfesi koyar mısınız bir tane daha diyorlar. Biz imar projelerini nasıl yükseltebiliriz diye düşünürken, trafiği nasıl çözümleriz diye düşünürken Halk Ekmek Büfesi sayısını nasıl arttırabiliriz bunu konuşuyoruz."