ESO seçimleri öncesi EOSB Başkanı Nadir Küpeli ile birlikte ortaya konulan birlikteliği Eskişehir Haber Ajansı’na değerlendiren Başkan Kesikbaş, bu birlikteliğin önemine işaret etti.

BU BİRLİKTELİK ÇOK KIYMETLİ

Kesikbaş; “Zor dönemlerden geçiyoruz. Bu hem Türk hem de Eskişehir sanayisi açısından böyle. Enerji maliyetlerinden tutunda işçilik maliyetlerine kadar hammadde maliyetlerinden tutun finansmana erişime kadar oldukça zor, sıkıntılı bir dönem. Tabiiki böyle dönemlerde sanayicimizin birlik ve beraberlik içerisinde olması son derece kıymetli. Hem Eskişehir özelinde hem ulusal anlamda Eskişehir sanayicisi önemli bir sınavdan geçiyor ve ben bu sınavı başarıyla tamamlayacağımızı düşünüyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde seçimlerin tek kiste olarak yapılması çok önemli. Daha önceden rakip olarak girdiğimiz Sayın Nadir Küpeli ile birlikte tek liste oluşturalım dedik. Birlik beraberliğimizi bozmayalım istedik. İnsanları yeniden ayrıştırmayalım, geride kalan 4 yılda yakaladığımız sinerjiyi, enerjiyi ve beraberliği bundan sonra da kalıcı kılalım istedik. Tek arzumuz buydu. Her iki tarafta bu konuyla ilgili ciddi şekilde irade koydu, otoritesini koydu. Gelinen süreçte de hem Eskişehir sanayisi için hem ülke sanayisi için örnek bir model oluşturdu. Zaten geride kalan zamanda o taraf, bu taraf, şu’cu, bu’cu gibi kavramları yok etmiştik. Bu konuyla ilgili olarakta ciddi çalışmalar içerisinde bulunduk.” dedi.

GELECEĞE DAHA AYDINLIK BAKIYORUZ

Bundan sonraki sürece dair de daha katılımcı bir model uygulayacaklarının altını çizen Başkan Kesikbaş, şunları söyledi; “İnsanların daha etkin olduğu, özellikle meclisimizin etkin olduğu bir yapı kurmak en büyük hayalimiz. Bu anlamda sayın Nadir Küpeli’ye, ekibine ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz, EOSB seçimleri de kavgasız, gürültüsüz, pırıl pırıl, tertemiz gerçekleşti. Biz de o seçimlerde kendilerini destekledik. Hiçbir arkadaşımız aksi bir durumda bulunmadı. Böyle birlik ve beraberliklerin oluşmasının Eskişehir için umut verici, geleceğe daha aydınlık bakma fırsatı vereceğini düşünüyorum.”

ESKİŞEHİR'E MARKA DEĞER

4 Ekim’deki seçimler yapılacak olan seçim için listelere dair merak edilenleri da yanıtlayan Kesikbaş, “Liste ortak mı yapılacak?” sorusuna ise, “Bunları konuşuyoruz. Eskişehir Sanayi Odası son 4 yılda yenilenen vizyonuyla beraber Eskişehir’e bir marka değer oluşturdu. Sazı, sözü dinlenir bir STK oldu. Sadece Eskişehir’de değil, ülke çapında da ciddi bir marka haline geldi. Dünyanın pek çok ülkesinde de Eskişehir’i temsil ettik. Mecliste bu yapıyla birlikte bu yükü taşıyacak, aydın, işinin hâkimi, işine sahip çıkan meclisteki arkadaşlarımızla, sanayicilerimizle birlikte yola devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.