Karapınar Gecekondu Önleme Bölgesinin dönüşümüne dair gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyen AK Parti heyeti, projenin bir türlü hayata geçememesi karşısında Odunpazarı Belediyesi’ne karşın eleştirilerde bulundu.

Dönüşüm projesi bekleyen Huzur Mahallesinde, mahalle muhtarlığı önünde düzenlenen toplantıya İl Başkanı Zihni Çalışkan, Grup Başkan Vekili Murat Özcan, Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, İl Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Turhanoğlu ile muhtarlar katıldı.

Toplantının ilk konuşmasını yapan, Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, mahallelerde yaşayan vatandaşların mağduriyetinin her geçen gün büyüdüğünü anlattı. Acar, “Dönüşüme dair adımı Odunpazarı Belediyesi hala atmıyor. Adım atmaları dahilinde her türlü desteği vereceğimizi daha önce söyledik. Vatandaşın taleplerini de görmezden geliyorlar. Vatandaşa dayatmalarda bulunarak projeye başlayacaklarını öğrendik. Her türlü yetki kendilerinde olmasına rağmen halen ciddi bir adımları da yok” diye konuştu.

HESAP SORACAĞIZ

Daha sonra söz alan Grup Başkan Vekili Murat Özcan ise, sürece dair bilgiler verirken, Odunpazarı Belediyesi’ni dönüşümü yapamamakla eleştirdi.

Özcan şunları söyledi; “Huzur, Erenköy, Karapınar ve Alanönü’nü de içine alan bir proje bu. 2010 Yılında Gecekondu Önleme Bölgesi ilan edilmiş. Birinci etabı belediye AK Partideyken tamamlanmış. Hatta en sorunlu olan alanda çalışma yapılmış. Belediye değiştikten sonra ise TOKİ’ye itibar suikastı yapıldı. TOKİ, lüks konutlar yapmakla suçlandı. TOKİ’nin şehre sokulmayacağı söylendi. Belediye, halkla irtibat bürolarını kapadı, kenara çekildi. Buna rağmen imar planı yapma yetkisi istediler.  2018’de imar planları yaptılar biz de mecliste oy birliği ile onay verdik. İmar planında olan hataları söylememize rağmen kabul ettik ama mahkeme bu hatalardan dolayı planları iptal etti. Yeni bir imar planı hazırladıklarını söylediler ve bu planı sadece teknik detayları ile meclise getirdiler. Buna rağmen biz yine oy birliğiyle onay verdik. Sonra Nabi Hoca’mızın önderliğinde TOKİ’ye gittik. Belediyenin yaptığı planlara itiraz edilmemesini, mahkemeye taşınmamasını istedik. Onlarda kabul ederek bu planların önünü açtılar. Şimdi o planların önünde tek bir engel yok. Madem çok iyi bir imar planınız var, buyurun yapın. TV’de 60 metrekare arsası olan herkese daire verilecek diyorsunuz, sonra herkese nasıl daire verelim diyorsunuz? Tüm bu sürecin sürüncemede kalmasının tek sebebi Odunpazarı Belediyesi’dir. 8 Yıldır hiçbir şey yapmamasını hesabını herkes sormalı, biz soracağız. Hiç kimse çıkıp da “AK Parti bizi engelliyor” diyemez. Bu yüzden Odunpazarı Belediyesi’ni icraata davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda konuşan İl Başkanı Zihni Çalışkan’da dönüşüm projesini her yerde anlattıklarını ifade ederek, mağduriyetin giderilmesi gerektiğini anlattı.