PRODER, Türkiye'nin Eskişehir ilinde kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. Ana faaliyeti projeler üretmektir. Bu projeler, sivil toplumun tüm alanlarını desteklemek, sağlık, kültürlerarası diyalog, liderlik, medya ve iletişim, spor ve gençlik politikası gibi modern yaşamda herkesi ilgilendirebilecek konuları ele almaktadır. Kuruluşun ana hedefi, gençlerin seslerini ve fikirlerini duyurmak ve yaymak için projeler geliştirmektir. Projelerdeki katılımcılar dünyanın her yerinden gelmekte ve faaliyetlerin ana aktörleri onlardır.

Rektör Erdal: "Cumhurbaşkanımıza Şükranlarımı Sunuyorum" Rektör Erdal: "Cumhurbaşkanımıza Şükranlarımı Sunuyorum"

PRODER, ulusal ve uluslararası düzeyde bu konuların duyulmasını sağlayarak gençlere fırsatlar sunmaya odaklanmaktadır. Bu fırsatlar, gençlerin becerilerini geliştirmelerine, yeni şeyler öğrenmelerine ve özgüvenlerinin artmasına yardımcı olmaktadır. Bu bağlamda; PRODER, 20-26 Mayıs tarihleri arasında, son günlerde gündemde olan “NEET” yani ne eğitimde ne istihdamda olan gençler üzerine işsizlik konusunu ele almıştır. İşsizliğe yönelik farkındalık yaratmak ve çözümler üretmek amacıyla üniversite öğrencileri ile bir çalıştay düzenleyerek, Türkiye’nin 27 farklı şehrinden gelen katılımcılar, yedi gün süren ve PROAKADEMİ adı verilen bu projede bir araya geldi. PROAKADEMİ projesi, gençlerin işsizlik ve istihdamla ilgili sorunları ve çözüm önerilerini belirlemek amacıyla düzenlenen bir çalıştayı içermektedir.

Bu çalıştay, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirilmiş olup, 20-26 Mayıs tarihleri arasında 80 gencin katılımıyla gerçekleşmiştir. Çalıştayda, genç işsizliği ve istihdam sorunu altı temel başlıkta ele alınmış ve katılımcılar tarafından çözüm önerileri geliştirilmiştir. Bu öneriler, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyetler aracılığıyla sunulmak üzere rapor haline getirilmiştir. Bu çerçevede, gençlerin işsizlik ve istihdam konularında fikirlerini belirlemek ve politika yapıcılarına sunmak, gençlerin seslerini duyurmak ve çözümlere katkıda bulunmak hedeflenmektedir. Sonuç olarak, raporlanan çözüm önerileri kamuoyuna duyurulmuş ve gerekli belgeler internet sitesi üzerinden paylaşılacaktır.

Çalıştay Sonuçlarına Yönelik Geniş Kapsamlı Bir Lansman Yapıldı

Eskişehir'de, PRODER tarafından "PROAKADEMİ" Çalıştayı 20-26 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi. Bu çalıştayda 27 şehirden 80 üniversite öğrencisini bir araya geldi ve genç işsizliği, istihdam sorununa çözüm arayışları masaya yatırıldı.

Whatsapp Image 2024 05 31 At 10.52.49

Çalıştayda 6 temel başlık altında çözüm önerileri üretildi ve bir rapor halinde ilgililere sunuldu. PRODER, bu önemli çalışmanın sonuçlarını hem paylaşmak hem de ilgililerin gerekli adımları atmasına bir teşvik oluşturmak adına lansman etkinliği düzenledi. Yapılan program ilk önce Açılış ve Proje sunumu ile başladı. Ardından çalıştayda geliştirilen çözüm önerileri sunuldu.  Akşam yemeğinin ardından PROAKADEMİ'de yer alan üyelere plaket takdim edildi. Bu önemli etkinliğe başta Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş olmak üzere birçok kurumdan ve odadan önemli temsilciler katıldı. Başkan Kesikbaş etkinlikte bir de konuşma yaptı.

Whatsapp Image 2024 05 31 At 10.53.25

Editör: Buğrahan Doğangil