Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konsere iki büyük Türk bestecisinin ölüm yıldönümü sebebiyle “Ustaları Anma” konseri adı verildi. İlk kuşak bestecilerden ve Türk beşlerinden biri olan, besteciliği kadar eğitimciliği ve halk müziği araştırmalarıyla da bilinen Ahmed Adnan Saygun ve Saygun’un öğrencisi, önemli besteci, eğitmen ve müzik yayıncısı Muammer Sun kendi besteleri ile anıldı.

Ülkemizin en önemli orkestra şeflerinden Rengim Gökmen’in yönettiği konserde senfoni orkestrası, konuk solistler, keman sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun ve soprano Burcu Hancı’ya eşlik etti. Gecede J. Brahms’ın Keman Konçertosu, Muammer Sun’un Altı Türkü adlı eseri ve Ahmed Adnan Saygun’un Ayın Raksı icra edildi. Saygun’un uzun yıllardır seslendirilmeyen Ayin Raksı eserinin yıllar sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilmesi oldukça dikkat çekiciydi. Büyük beğeniyle dinlenen konser, alkışlarla son buldu.

Senfoni Orkestrası önümüzdeki hafta Denizli’ye konuk oluyor. Orhun Orhon’un orkestra şefliğini üstlendiği, flüt sanatçısı Beste Keleş’in konuk solist olacağı “Yeni Bir Yıl” adlı özel konser, 12 Ocak Perşembe günü Denizlili müzikseverlerle buluşacak.