SES Partisi, Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki anlaşma sonrası ikinci tur için Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceğini duyurdu.

SES Partisi, yazılı bir açıklama yaparak Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile yapılan protokol sonrası Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermeyeceklerini belirtti. Açıklamada, "Paradigma değişikliğinden dolayı Millet İttifakı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermemiz mümkün değildir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu hafta sonu, ülkemizi gelecek beş yıl daha yönetecek cumhurbaşkanını seçmek üzere, seçimlerin ikinci turu gerçekleştirilecek. Toplumun siyasetten beklentilerini ifade etmesi ile karar alma ve yönetim sürecine katılımı açısından seçimler önemli bir fırsattır. Hatta tek fırsattır. Bu süreçte kutuplaştırıcı siyaset diline rağmen, sergilenen toplumsal olgunluk herhangi bir kaosun yaşanmasına fırsat vermemiştir."

Parti, kuruluşundan itibaren muhalefetin önemine, parti kültürünün değişimine ve siyasette yapısal dönüşüm ihtiyacına dikkat çektiğini vurguladı. Ancak muhalefetin, ekonomik sorunlara ilişkin güven verici, ikna edici somut çözüm önerilerine odaklanmak yerine hükümet sistemi tartışmasına kilitlendiği için toplumun ilgisini çekemediği belirtildi.