Nalan Karagöz, 7500 TL emekli maaşının çok düşük bir miktar olduğunu, emeklilerin geçinmekte zorlandığını, yüksek oranda bir zam beklediklerini söyledi. Sözlerine ise şu şekilde devam etti:

Kısa adı BES olan Büro Emekçileri Sendikası BES-AR'ın son Ağustos ayı verilerine göre, açlık sınırı 15. 600 lira ve  yoksulluk sınırını ise 46.980 lira olarak açıkladı. Bu verilere göre emekliler aldıkları aylık maaşları ile yaşamlarını sürdürebilmeleri mümkün mü? 
Çalışanlara ve emeklilere zorunlu olarak yapılan maaş artışları, daha hesaplara yatmadan, bütün mal ve hizmetlere dolu yağar gibi zam yağdı. Ekonomistler ise bu daha iyi günleriniz diyor. Esas tufan sonra gelecek, yerel seçimler sonrasını düşünmek ürkütücü deniliyor.
 2023 yılının ilk 6 ayında maaşlarımız ortalama yüzde 52 eridi. 1 Temmuz'dan itibaren gelen zamlar alım gücümüzü çok düşürdüğü apaçık ortadayken, emeklilerin çok az bir kısmına yansıyacak olan yüzde 25 artış kabul edilebilir değildir.


 Hali hazırda, kesin sayısı açıklanmamakla birlikte, sayısı 9 milyon tahmin edilen emeklinin 7.500 lira civarında maaş aldığı ve emeklilerin çok önemli bir bölümünün kök maaşları da 7.500 liranın çok altında kaldı. Zam furyası sürekli olarak  ortalığı kasıp kavurmaya devam ediyor. Cumhuriyet bayramı ikramiyesi verileceği söylemi ile bizleri birkere daha kandırmak istiyorlar. Sabrımız tükendi! Artık yeter! Bıçak kemiğide  geçti.! 


Dünkü maaş artış taleplerimizi artık her gün güncellemek zorunda kaldığımız garip bir sosyo ekonomik sistemle karşı karşıyayız. 7 Temmuz'da en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine yükseltilme talebimizi, yeni zamlardan dolayı 8 Temmuz'da endüşük 20.000 TL olarak revize etmiştik. Bugün itibariyle buda geçerliliğini yitirdi. Son verilere göre en düşük emekli maaşı hemen 25 bin liraya çıkarılmalıdır. Ardından da yoksulluk sınırının üzerinde olması için yasal düzenleme yapılmalıdır. Bu yeniden düzenlemeler tüm yetim, dul ve engellileride kapsamalıdır. 
 Eğer yeni maaş  düzenlemesi yapılmazsa  yükselen gıda fiyatları nedeniyle emeklileri aş evi kapılarında ve akşamları pazar artıkları toplarken pazar yerlerinde sık sık göreceğiz. Artık belediyelerin emekliler içinde aş evleri açmaları gerekecek. İktidardan umudunu kesen emekliler, belediyelerin emeklilere sahip çıkmasını bekler oldu. 
Tek sosyalleşmeleri parkta aç susuz paydaşları ile oturmak olan emekliler isyandadır. Utanması gerekenler utanmadıkça, yapılması gerekenler yapılmadıkça, emeklinin çilesi bitmeyecektir. Bu arada Saray iktidarının Maliye bakanı Mehmet Şimşek, hiç yüzü kızarmadan uygulanan ekonomik programı emekliler bozuyor demeye başladı.


Buradan tüm emeklilere sesleniyoruz: Örgütlenin, bir araya gelin, güçlü bir örgütlenme olmadıkça iktidar emeklileri yok saymaya devam edecektir. Tüm Emeklilerin Sendikası olarak  günlerdir emeklilere reva görülen bu derin yoksulluk ve haksızlığa karşı demokratik tepkilerimizi hayatın her alanına yayarak kamuoyunu bilgilendiriyor ve iktidarı uyarıyoruz. Haklarımız için etkili görünür  haklı bir kamuoyu oluşturduk. Uyarılarımız ve etkinliklerimiz kesintisiz sürecektir. İnsanca yaşama hakkımızı alana kadar demokratik zeminde fiili ve meşru mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 
Emeklilerin taleplerini daha güçlü seslendirmek için bütün emeklileri, emekli örgütlerini birlikte mücadeleye etmeye çağırıyoruz. Tüm emeklileri sendikamıza üye olmaya davet ediyoruz.